CNN gaat intrigerende documentaires brengen

CNN wil haar programmering vernieuwen door intrigerende documentaires te gaan uitzenden. Dit gaat de zender niet alleen op de Amerikaanse, maar ook op de internationale editie doen.

CNN, dat in haar hoogtijdagen ook echt 'the worlds news leader' was, heeft die positie door de vele concurrentie intussen niet meer. In de Verenigde Staten zelf scoort de zender lage kijkcijfers. Daarom is er samenwerking gezocht met HBO, maar worden er ook meer documentaires uitgezonden.


CNN in zee met bekende regisseurs
Daarbij moet het wel gaan om achtergronden bij actualiteiten kortom CNN wil hiermee meer diepgang. CNN wil documentaires laten maken door bekende filmmakers en journalisten en er dan ook discussieronden bij maken. De documentaires over politiek, wetenschap en sociale misstanden moeten op prime time worden uitgezonden. CNN heeft al een overeenkomst met de Oscar-winnende regisseur Alex Gibney en de eerste documentaire die de nieuwszender brengt is Girls Rising, van de Oscar-genomineerde regisseur Richard E. Robbins, die hoge ogen gooide met Operation Homecoming.

Geschreven door: Jan-Hein Visser