De sportzender 66 WFAN in New York City verhuist binnenkort naar FM. Eigenaar CBS Radio neemt hiervoor de frequentie 101.9 FM van Merlin Media over voor een bedrag van $75 miljoen. Hierdoor komt na enkele maanden alweer een einde aan New Rock 101.9 (WRXP). Momenteel is WFAN op de middengolf te ontvangen.

WFAN, ook wel ‘The Fan’ genoemd, mag gezien worden als pionier op het gebied van sportradio. Ruim 25 jaar geleden, op 1 juli 1987, was WFAN het allereerste radiostation dat 24 uur per dag in het teken van sport kwam te staan. Luisteraars werden de hele dag op de hoogte gehouden van sport in de breedste zin van het woord, want naast dat er continue over sport gesproken werd, bracht het station ook het allerlaatste nieuws: sportnieuws wel te verstaan.


Op WFAN zijn alle wedstrijden van de New York Giants, New York Mets, Brooklyn Nets en de New Jersey Devils te volgen. Daarnaast hebben bekende sportpresentatoren als Boomer Esiason, Craig Carton en Mike Francesa een programma op de zender. Francesa kwam onlangs nog in het nieuws,nadat hij in slaap was gevallen tijdens de show.


Al enige tijd gingen de geruchten dat eigenaar CBS Radio WFAN naar FM wilde verhuizen. Geruchten Hiervoor zou mogelijk zusterstation 92.3 Now (WXRK) of Fresh 102.7 (WWFS) geofferd worden. Door de migratie van AM naar FM hoopt CBS een breder en jonger publiek te trekken naar WFAN.


Nadat rivaal ESPN New York in april al de overstap maakte van AM naar FM, de frequentie 98.7 FM werd overgenomen van Emmis, kon CBS niet meer achterblijven met WFAN. Begin deze week werd bekendgemaakt dat WFAN eveneens verhuisd naar FM. CBS Radio neemt hiervoor de frequentie 101.9 FM van Merlin Media over voor een bedrag van $75 miljoen. Hierdoor heeft CBS vier radiostations op FM en drie radiostations op AM in de Big Apple.


De verkoop van de frequentie zorgt ervoor dat er na enkele maanden alweer een einde komt aan New Rock 101.9 (WRXP). De rockzender nam in juli de plaats in van de kwakkelende nieuwszender FM News 101.9 (WEMP). Liefhebbers van rockmuziek in New York City moeten daarom opnieuw op zoek naar een alternatief. New Rock was de afgelopen maanden één van de snelst groeiende radiostations van de stad. In twee maanden tijd steeg het marktaandeel van 0,6 naar 2,1%.


Vanaf wanneer WFAN op FM te horen is, hangt af van goedkeuring van regulators als de FCC. Geruchten gaan dat CBS de frequentie 101.9 FM vanaf medio november gaat huren tot dat de definitieve verkoop is goedgekeurd. Ondanks dat WFAN een FM-frequentie krijgt, blijft het voorlopig ook op 660 AM uitzenden. [RS/Radio.NL]