Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: Настройка на Golden Media 990

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    01-11-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Настройка на Golden Media 990

    Здравейте колеги. Благодаря на всички за съветите. Вече съм собственик на GOLDEN MEDIA 990 HD SPARK RELOADED и вече започват ядовете. Най-вероятно причината е задклавиатурното устройство, но проблемите са следните. Приемникът тръгва само на спарк, но не откривам Helas sat 2 , където са каналите на булсат(антената ми е стационарна 39*). Прочетох за решението на woooow, но то се отнася само за Енигма, а при мен тя не се зарежда(стига до надпис на дисплея Е2) и дистанционното не работи. Направи ми впечатление и факта, че когато стартирам браузъра Опера(в Спарк) не ми се отваря дори Google. Уточнявам че с DCC се вижда, че приемникът е свързан с компютъра и интернет през рутера(с лан кабел). Моля за съвет и вероятно ще се наложи да преинсталирам Енигмата, но не знам кой е най-подходящият имидж. Мерси.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    30-06-2010
    Posts
    151
    Uploads
    1

    Re: Настройка на Golden Media 990

    Хелас сат си фигурира в списъка със сателитите. На спарк няма проблеми с откриването на каналите. Опиши какво точно правиш.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    01-11-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Re: Настройка на Golden Media 990

    След като получих новият телевизор вече всичко е наред и мога да гледам свободните канали на 39* . Сега проблемът е, че не знам как и къде да си конфигурирам енигмата2, за шер(клиент). Мерси.

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Настройка на Golden Media 990

    За начало си инсталирай oscam, ако вече имаш инсталиран конфигурацията се прави така.


  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    01-11-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Re: Настройка на Golden Media 990

    За съжаление на този клип не е показано къде се слагат С линии. При старата енигма на Dreambox500S е ясно, но за Енигма2 никъде не е описано къде и как се слага С линия. За Oscam си знам, но не е там проблема.

  6. #6
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Настройка на Golden Media 990

    Ти имаш ли инсталиран оскам, ако нямаш инсталирай си. След това през web browser отваряш http://ip address GM 990:8888 user: oscam pass: oscam и си правиш настройките. Там преди порта пишеш IP адреса на приемника.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    01-11-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Re: Настройка на Golden Media 990

    направих го и сложих линия С , но гледам само свободни канали. Вероятно се поставя и нещо друго може би bin, но от къде не знам...

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Настройка на Golden Media 990

    Качи файловете с настройките в един архив само смени паролите и хоста за линиите, за да ги прегледаме.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    01-11-2011
    Location
    Sofia
    Posts
    17
    Uploads
    0

    Smile Re: Настройка на Golden Media 990

    Вече съм доволен и приемникът си работи както трябва. Това стана благодарение на приятел, който в продължение на 4-5 часа конфигурира рутера и приемника ми през TeamViewer. Очевидно поне за мен нещата не са толкова лесни. Ще почета още малко по въпроса и ще опитам да направя описание за начина как и по какъв начин се подготвя приемника за шер. Надявам се, че по този начин ще мога да помогна на колеги, които имат подобен проблем.

  10. #10

    Re: Настройка на Golden Media 990

    И както винаги, няма и помен от помощта!

    Аз си го взех преди седмица и намирам, че на оригиналната СПАРК си е много по-добре. С шера няма никакви проблеми и записва на всякакъв формат на диска (дели записите на 2 ГБ) но не ми пречи. Свири всичко mt2s, mkv, avi и чете субс на БГ. Пробвах няколко енигми, но не намирам кой знае какви предимства (за съжаление).
    Карта на БУЛСАТ я оправям и на двете системи с ОСКАМ.
    Благодаря за помощта!

Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 81
    Last Post: 18-10-2012, 23:48:01
  2. Replies: 0
    Last Post: 20-07-2012, 14:18:53
  3. Info Най-добра софтуерна конфигурация за dvb-s;s2 htpc
    By turbopower in forum PC приемници и карти
    Replies: 0
    Last Post: 15-05-2012, 22:51:56
  4. Настройка на кардсървар
    By savimbi in forum Емулатори и камове за гледане на телевизия
    Replies: 11
    Last Post: 12-01-2006, 22:28:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •