Jeugdjournaal meest zinvolle kinderprogramma

Het Jeugdjournaal (winnaar de Gouden Stuiver 2009) is het meest zinvolle kinderprogramma van het afgelopen televisie seizoen. Dit blijkt uit onderzoek van Bureau Intomart GFK in opdracht van de Avro, dat is gehouden in het kader van het 47ste Gouden Televizier Ring Gala. Volgens 43,9% van de stemmen van het Nederlands publiek is Het Jeugdjournaal het meest zinvolle kinderprogramma.

Op nummer twee en drie staan het Klokhuis (27,2 procent) en Puberruil Z@pp (11,3 procent). 43 Procent van de volwassenen geeft aan met grote regelmaat naar informatieve kinderprogramma’s te kijken. Het Klokhuis is het meest favoriet bij volwassen kijkers, gevolgd door het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.


Televizier-Ring Gala
Op de derde vrijdag van oktober is in het Gouden Televizier-Ring Gala te zien hoe Kim-Lian van der Meij met haar gouden koffer het land in gaat om televisiepersoonlijkheden te verrassen met de onderzoeksresultaten.


In aanloop naar het televisiegala van het jaar op vrijdag 19 oktober live vanuit Koninklijk Theater Carré brengt de Avro een aantal opvallende resultaten naar buiten in de Gouden Loper Show om 19.55 uur op Nederland 1. De centrale presentatie van de liveshow is in handen van Reinout Oerlemans vanaf 20.30 uur op Nederland 1.


Goede Tijden, Slechte Tijden-ster Ferry Doedens en AVRO-presentatrice Kim-Lian van der Meij openen op 19 oktober de 47ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala. [Radio.NL]