De Duitse e-bookfabrikant Txtr heeft aangekondigd ’s werelds kleinste e-reader op de markt te brengen. De Txtr Beagle heeft een 5-inch scherm, is 5mm dik en kost slechts €9,90. Voorlopig zal de e-reader alleen bij mobiele providers te krijgen zijn.

De Txtr Beagle moet ’s werelds kleinste en lichtste e-reader worden. Deze titel behoort nu nog tot de Kobo Mini, die overigens voor €79 te koop is. De Txtr Beagle maakt gebruik van twee AAA batterijen, zodat de e-reader meteen vanuit de doos gebruikt kan worden. De e-reader heeft een 5-inch scherm, weegt inclusief batterijen 128 gram en de batterijen kunnen tot wel een jaar mee.

De e-reader werkt samen met Android telefoons. Via een gratis app op een Android smartphone kun je via Bluetooth nieuwe eBooks toevoegen aan de Txtr Beagle. Voorlopig zal de e-reader alleen bij mobiele providers verkrijgbaar zijn, waarschijnlijk in combinatie met een Android smartphone. Als er voldoende vraag naar blijkt te zijn, zal de e-reader in de toekomst mogelijk ook los te koop zijn via de online Txtr winkels.

De e-reader zal naar verwachting begin 2013 uitkomen.