Nieuwe firmware Horizon mediabox


Mediabedrijf UPC heeft nieuwe firmware voor de Horizon mediabox uitgebracht. Gebruikers van de Horizon mediabox hoeven niets te doen. De firmware wordt automatisch geďnstalleerd.

Het gaat om een kleinere update dat beter als patch op de laatste firmware gezien kan worden. Het heeft dan ook geen nieuw versienummer gekregen maar achter het versienummer is de toevoeging a geplaatst. Dit wil niet zeggen dat het om een alfaversie van de firmware gaat.

Sneller navigeren door menu
Ondanks dat UPC geen mededelingen heeft gedaan welke kleinere veranderingen men in de nieuwe firmwareversie heeft doorgevoerd, blijkt uit een kleine test dat het navigeren door het menu sneller verloopt. Ook gaat het zappen tussen de tv-kanalen iets sneller. Wie na de installatie van de nieuwe firmware de beschikbare apps niet kan gebruiken, kan het beste de ontvanger een minuut van het stroomnet verwijderen en daarna weer te laten opstarten.


Grote update in november
UPC gaat ervan uit dat men in november de eerste grote update van de Horizon mediabox uit te brengen. Daarbij gaat het vooral om verbeteringen in het menu, waarbij snelheid van de gebruikte 3D-graphics een onderdeel van is. Begin volgend jaar wordt dan een tweede grote update verwacht. In de tussentijd kunnen wel kleinere patches van bestaande firmware – zoals nu ook heeft plaatsgevonden – verwacht worden. Voor de firmware-ontwikkeling is extra mankracht ingezet.


Geschreven door: Jarco Kriek