Bijna 1.3 miljoen voor Willem Holleeder in College Tour

Bijna 1.3 miljoen mensen keken afgelopen vrijdag naar crimineel Willem Holleeder in College Tour op Nederland 3. Daarin werd de Heineken-ontvoerder geïnterviewd door Twan Huys. Normaal kijkt ongeveer de helft van dat aantal naar het NTR-programma. De aankondiging van het interview met Holleeder leidde tot veel ophef. Verschillende politici lieten zich kritisch uit over de uitnodiging.

Onder anderen VVD-Kamerlid Jeanine Hennis en PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt waren er niet over te spreken. Holleeder deed in het interview weinig ontboezemingen. Zo hield hij zijn kaken stijf op elkaar over de liquidaties in de onderwereld. Ook ontkende hij vastgoedmagnaat Willem Endstra te hebben afgeperst.Voice of Holland The Battle deed het weer erg goed. Ruim 2.4 miljoen mensen keken naar het best bekeken programma van de vrijdagavond. Goede Tijden Slechte Tijden deed het ook erg goed en had vrijdag bijna 1.8 miljoen kijkers op RTL4.


De Top 3 werd afgesloten met het WK Kwalificatieduel tussen Nederland en Andorra. De voetbalwedstrijd op SBS6 had bijna 1.7 miljoen kijkers, zo blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. [Radio.NL]