Bang & Olufsen brengt Smart TV op de markt

Het designmerk Bang & Olufsen heeft haar eerste Smart TV op de markt gebracht. Aan de BeoVision 11 hangt wel een duur prijskaartje dat tot bijna tienduizend euro voor de 55 inch variant kan oplopen.

Smart TV wil zeggen dat een televisie aan het internet gekoppeld kan worden en wordt in Nederland ook wel internettelevisie genoemd. Er zijn apps voor het gebruik van de sociale media Facebook en Twitter aanwezig en kan men via YouTube video’s bekijken. Bang & Olufsen maakt gebruik van het Smart TV-platform dat ook door Philips wordt gebruikt. Voor de iPhone, iPad en Android-apparaten komt er een app beschikbaar waarmee men de BeoVision 11 kan via deze apparaten kan bedienen.

Duur maar veel mogelijkheden
De BeoVision 11 mag dan wel duur zijn, het heeft wel uitgebreidere aansluitmogelijkheden als de meest andere televisies. Zo beschikt het over zes HDMI-ingangen en is er de mogelijkheid voor het plaatsen van twee CI-modules om meerdere tv-aanbieders tegelijk met de ingebouwde digitale tuners te bekijken. Het tekort aan deze aansluitmogelijkheden is een veel gehoorde klacht van gebruikers nieuwe modellen van andere tv-fabrikanten. Daarnaast is de BeoVision 11 een 3D-televisie die van de actieve 3D-techniek gebruik maakt en heeft het tv-scherm een speciale laag waardoor invallend licht niet wordt weerkaatst. Het gebruikte LCD-beeldscherm maakt gebruik 200 Hz beeldverversing en een lichtsensor past de beeldinstellingen automatisch aan.


Prijskaartje tot tienduizend euro
Bang & Olufsen heeft de BeoVision 11 op 11 oktober op de markt gebracht. Het kan nog enkele weken duren voordat de nieuwe televisie bij alle B&O-dealers kan worden bewonderd. De potentiële koper dient wel met een hoge aankoopprijs rekening te houden. De 40 inch variant kost 5995 euro, voor de 46 inch variant betaalt men 7595 euro. Het topmodel van 55 inch heeft een prijskaartje van 9995 euro. Optioneel kan men daarnaast een gemotoriseerde standaard of een muurbevestiging aanschaffen.


Geschreven door: Jarco Kriek