Page 1 of 9 1236 ... LastLast
Results 1 to 10 of 81

Thread: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. - Част 2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    14-01-2010
    Posts
    13
    Uploads
    0

    Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. - Част 2

    Здравейте! Да потърся съвет и аз. Имам проблем с един ДМ 500, работи нормално само и единствено с svn4066 - този който е в адоните. При смяна само на бина с която и да е версия забива/пълен блокаж/ при работа минута -две, с едни и същи конфзи. Връщам отново 4066 и всичко е наред. Пробвах каквото ми дойде на ум, но без успех. Имам и други 500s, но с тях няма грижи. Ограничил съм всички линии до минимум /около 8 /и отново проблем. Добре дошла е всяка идея.

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    Пусни оскама под конзола и дай резултата, за да го анализираме.

  3. #3
    Contributing Member
    Join Date
    20-03-2009
    Posts
    326
    Uploads
    278

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    Quote Originally Posted by jycom View Post
    Здравейте! Да потърся съвет и аз. Имам проблем с един ДМ 500, работи нормално само и единствено с svn4066 - този който е в адоните. При смяна само на бина с която и да е версия забива/пълен блокаж/ при работа минута -две, с едни и същи конфзи. Връщам отново 4066 и всичко е наред. Пробвах каквото ми дойде на ум, но без успех. Имам и други 500s, но с тях няма грижи. Ограничил съм всички линии до минимум /около 8 /и отново проблем. Добре дошла е всяка идея.
    4066 бина записва конфидзите различно от новите бинове, съответно новите бинове може да не прочитат правилно конфиг файловете.

  4. #4
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    Ситуацията е такава: PC с четец, закачам си 2-та приемника към него, но пусто от как съм сложил картата 05.06.2012, няма ъпдейт на картата. Джугам по cccam, на дрийма пусках оскама с протокол newcamd (2 линии една за 5581 и една за 4aee), пусках mgcamd 1.38 и по cccam и по newcamd, довечера ще сложа НюКамд 6.1 ли беше последното да видя дали няма да тръгне ъпдета. Ако имате идеи и предложения...
    В oscam.user (на PC-то) променливата `au' каква трябва да е: 1 или лейбъла на рийдъра?

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    Слагаш оскам на клиента и сървара последните версии за справка проследи тази дискусия давам ти първият пост от нея прочети докрая понеже проблема е подобен #64

  6. #6
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    по 2-3 пъти съм ги чел и 2-те теми. На дб500 съм със svn7015, на PC-то съм със последната 7046, сега ще я прекомпилирам и за дрийма, ама пак ми се струва, че няма да стане. А значение има ли протокола, щото се дискутираше, че става най-сигурно по newcamd. И друго, да не би проблема да е, че си компилирам къстъм оскама а не както идва по дифолт?
    Колеги, някой пускал ли е оскама на ФриБиЕсДи? Гледам, че е подготвен да се компилира (опциите). Преди време се опитвах с Линукс емулация - ама дърво!

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    Аз съм с ubuntu-server нямам опит с free bsd. Аз обновявам само с оскам за комп с vdr-dvbapi версията 6921 работи си норм протокола е newcamd. Дай сега по ред пусни си настройките тук първо да ги видим на клиента и сървара и ако може в архивче че големите постове не изглеждат добре, след това ще пишем коментари.

  8. #8
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    пускам само на сървъра, щото клиента е в къщи. На клиента довечера. oscam-cfg.rar. Последни svn-та, цяла нощ го държах на БНТ1 и нищо, а работи от 05.06.2012. Може да има някоя опцийка в повече, но смятам че те не пречат. Мога да пусна линия, ако някой желае да се пробва за актуализация на датата на абонамента.
    А бе аз друго се сетих: понеже рийдъра ми е HandMade, да не би да не може да записва в картата? ама си мисля, че поне оскама ще покаже статистика а то само нули!
    Оказа се, че имам настройките и на клиента. Ето oscam.client.rar. Пускам или 2-та нюкам-а или цц-то

  9. #9

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    Quote Originally Posted by mminkov View Post
    Ситуацията е такава: PC с четец, закачам си 2-та приемника към него, но пусто от как съм сложил картата 05.06.2012, няма ъпдейт на картата. Джугам по cccam, на дрийма пусках оскама с протокол newcamd (2 линии една за 5581 и една за 4aee), пусках mgcamd 1.38 и по cccam и по newcamd, довечера ще сложа НюКамд 6.1 ли беше последното да видя дали няма да тръгне ъпдета. Ако имате идеи и предложения...
    В oscam.user (на PC-то) променливата `au' каква трябва да е: 1 или лейбъла на рийдъра?
    Ами ако си чел внимателно, щеше да разбереш, че AU става само с оскам като клиент и сървър (гледай да са последни версии). Никакви други камове не ти вършат работа за дм500.
    Протоколите, които работят с AU са newcamd (отделни портове), camd35, cs378x, както и локално с dvbapi, ако картата е в бокса и гледаш с него.

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam+Bulcrypt - как да си го пуснем. Конфизи, клиенти, съ&a

    Друг съвет сложи картата в dm-500 и опитай там така ще пренебрегнеш, възможноста проблема да е в компютъра. Ако ъпне там значи знаеш кое е проблемното звено.

Page 1 of 9 1236 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 122
    Last Post: 11-06-2015, 09:53:46
  2. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:06:36
  3. Replies: 0
    Last Post: 24-11-2011, 17:30:47
  4. Replies: 0
    Last Post: 30-08-2011, 16:22:03
  5. Кокс сообщений для запуска одиннадцать н
    By erdoganeng in forum Russian / Русский
    Replies: 0
    Last Post: 30-11-2008, 06:30:13

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •