Page 1 of 8 1236 ... LastLast
Results 1 to 10 of 77

Thread: Oscam cacheex=3 - Част 3

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Thumbs up Oscam cacheex=3 - Част 3

    Ако използвате oscam на които се правят и нормални размени съответно, се гледа тогава новият тип настройки не са полезни.
    За oscam който е отделен само за кеш е полезен защото новата настройка, форсира препредаването на кеша.
    Смесените осками (кеш + норм размяна + dvbapi) стойноста на Cacheex wait time: е 0 на cachedelay = 2
    При мен на отделният оскам съм я направил така.

    Code:
    [csp]
    port                          = 46000
    serverip                      = 127.0.0.1
    wait_time                     = 1024
    Порт не се отваря за това пишат се произволни стоности за ip и порт защото без тях не може да сработи задържането - тоест двата параметъра са задължителни.

  2. #2
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Join Date
    27-02-2011
    Location
    Shumen, BG
    Posts
    503
    Uploads
    7

    Re: Oscam cacheex=3

    А как превиш връзката м/у 2-та оскама, има ли няква особеност? Мога и аз да пусна 2-ри, стига да знам как, хардуера ми направо скучае (не че е нещо кой знае какво, но си скучае). Ако може дай напътствия, щото тук май най-разбиращо сте 2-мата с Галиано а и с най-много размени. Аз за момента съм само ентусиаст (друго ми е хобито) за собствено ползване, но никога не е късно на човек да му стане още по-интересно.

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    Връзката е все едно пускаш кеш размяна с някой друг. Пускащ си c линия между оскамите като и на четците и на акаунтите е активиран cacheex=3 Правиш второ копие на бина на оскама ти, аз съм го кръстил oscamcache и го старираш паралелно с другият ти oscam. По този начин дори да ти забие оскама за кеша другият в които си четеш картите и разменяш няма да спре.
    Отделният оскам само за кеша, му направи горният трик с csp и започвай да правиш размени с членовете на форума. Като разменяш само от въпросният оскам само кеш срещу кеш. Нормални размени с него не се правят.

    За разбиращите не съм съгласен, другите потребители също им е ясно как работи, принципа му е елементарен, разбере ли се веднъж това е достатъчно.

  4. #4

    Re: Oscam cacheex=3

    Ако се водим по темата от пост #157, при оскама с реалните клиенти от който се гледа, също трябва да се направят допълнителни настройки. В темата се казва, че параметъра CSP wait_time е глобален за всички четци, което би трябвало да означава и нормалните:
    Also be aware that CSP wait_time parameter is global.
    So all readers will be HOLD for xx ms, for cache to come in, if not there, a real request is processed after xx ms
    .
    Освен това се говори, че без новите настройки, всички хитове, на практика се дублират с ECMs от нормалните четци:
    Furthermore, be aware that if you do not set wait_time here, on every cache3 hit, also a normal proxy/cardreader will be used!!

    In other words, without having this part configured, cache3 exchange is useless!
    See here for details

  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    Quote Originally Posted by galiano View Post
    Ако се водим по темата от пост #157, при оскама с реалните клиенти от който се гледа, също трябва да се направят допълнителни настройки. В темата се казва, че параметъра CSP wait_time е глобален за всички четци, което би трябвало да означава и нормалните:
    .
    Освен това се говори, че без новите настройки, всички хитове, на практика се дублират с ECMs от нормалните четци:
    Направих новите настройки на този на които си чета локалните и започна да работи само от кеш, нормалните размени спряха. Аз нямам кеш за всички канали от локалните ми.
    При вас как е ако е нормално, споделете настройки.

  6. #6

    Re: Oscam cacheex=3

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Направих новите настройки на този на които си чета локалните и започна да работи само от кеш, нормалните размени спряха. Аз нямам кеш за всички канали от локалните ми.
    При вас как е ако е нормално, споделете настройки.
    Абсолютно същата ситуация. Взема само от кеша, не се обръща към картите и нормалните четци, ако няма кеш не работи, дори ми дропеше клиентите.

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    Quote Originally Posted by galiano View Post
    Абсолютно същата ситуация. Взема само от кеша, не се обръща към картите и нормалните четци, ако няма кеш не работи, дори ми дропеше клиентите.
    Тогава описаната настройка незнам до колко е използваема за нещо. Според мен не схващам идеята, при кеш размяна 3 така или иначе не може да прави нормални обръщения към картите.

  8. #8

    Re: Oscam cacheex=3

    Всъщност, до колкото разбирам, при досегашните ни настройки, въпреки, че има кеш за даден канал, обикновения четец също отговора, което обезмисля цялата процедура. Имаше подобни съмнения, но сега са доказани с логове (за справки стриймборда). Иначе новите настройки, тотално смъкнаха всякакво натоварване, а и хитовете, рязко се увеличиха. Ако и нормалните четци не пращат успоредни ECMs заедно с кеша, за мен е ОК.

  9. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: Oscam cacheex=3

    Quote Originally Posted by galiano View Post
    Всъщност, до колкото разбирам, при досегашните ни настройки, въпреки, че има кеш за даден канал, обикновения четец също отговора, което обезмисля цялата процедура. Имаше подобни съмнения, но сега са доказани с логове (за справки стриймборда). Иначе новите настройки, тотално смъкнаха всякакво натоварване, а и хитовете, рязко се увеличиха. Ако и нормалните четци не пращат успоредни ECMs заедно с кеша, за мен е ОК.
    Добре де ако нямаш кеш за някои обикновен канал, кое ти отговаря, при мен нищо, това е за смесеният оскам.

  10. #10

    Re: Oscam cacheex=3

    При смесения оскам (нормални четци и 1 cacheex четец) с активирана CSP секция отговаря, само ако има кеш. Това не ме устройва и разкарах CSP. Сега секцията csp е само при оскам-а на който няма нормален обмен. Единственото което промених при смесения оскам е, че занулих изчакването, защото както вече стана ясно, тези настройки в oscam.conf са валидни само при режим1. Въпреки, че продължавам да си мисля, че и на двата оскама, трябва да има CSP, но засега не успявам да го подкарам коректно, имам предвид да работят заедно кеша и нормалните обмени.

    Добавено:
    Дори активиран CSP само при оскам-а който е само кеш, хитовете се вдигат чувствително, почни всичко идва от кеша:



    Остава обаче съмнението, дали не отговоря и нормалния четец на заявките от клиентите.

Page 1 of 8 1236 ... LastLast

Similar Threads

  1. Oscam cacheex=3 - Част 2
    By galiano in forum Oscam
    Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:09:44
  2. Oscam cacheex=3 - Част 1
    By turbopower in forum Oscam
    Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:09:04
  3. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:07:17
  4. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:06:36
  5. Replies: 80
    Last Post: 14-10-2012, 12:04:25

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •