Results 1 to 3 of 3

Thread: Oscam cacheex=1 or 2

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    21-01-2011
    Posts
    114
    Uploads
    0

    Oscam cacheex=1 or 2

    Здр. Юнаци
    Виждам има много написано за OSCAM и Cacheex=3
    Та въпроса ми е как е най-практично да бъде настроен oscam когато се използва само за гледане с няколко линии и са от Oscam и CCCam сървър cacheex=1,2 или No Cacheex.

    Възниква и въпроса когато има и сървър на OSCAM на DM500s + истинска карта в него поради малкия ресурс на DM500s от към памет опцията Cacheex=3 отпада да се използват ли cacheex=1,2 за да въври по гладо при гледащият.

  2. #2

    Re: Oscam cacheex=1 or 2

    С малко клиенти и карта без рестрикции (сид лимит), като се има предвид, че сървъра е на приемник, а не на PC, категорично "No Cacheex"

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Oscam cacheex=1 or 2

    За DM-500 като сървар единствено cacheex=1. Проблема е че почти никои не разменя cacheex=1 така че е по трудно да се намерят peers. За дм500 става и със 3 като филтрирай кеша по caid и се намали до хоп 1 например така, ще бъде по малък като размер и техниката ще го понесе. За клиент и сървар с cacheex=3 аз съм използвал dbox2 без орязвания но с една линия.

    Знам че нещата опират до финанси, но един компютър втора употреба до около 100 лв. и интернет с upload над 5 Mbit/s дава възможност за пълноценна размяна и използване на кеш.

Similar Threads

  1. Info Oscam cacheex=3-Част4
    By njor in forum Oscam
    Replies: 90
    Last Post: 11-02-2013, 22:13:55
  2. Update Exchange oscam cacheex=3
    By turbopower in forum OSCam CACHE-EX Exchange
    Replies: 7
    Last Post: 24-01-2013, 10:57:38
  3. OSCam CacheEx mode: 3
    By galiano in forum OSCam CACHE-EX Exchange
    Replies: 1
    Last Post: 07-10-2012, 14:03:26
  4. OSCam CacheEx mode: 3
    By galiano in forum OSCam CACHE-EX Exchange
    Replies: 1
    Last Post: 18-08-2012, 11:54:32
  5. Question oscam cacheex = 3
    By turbopower in forum OSCam Cache-EX Configuration
    Replies: 0
    Last Post: 15-07-2012, 01:24:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •