Themakanalen worden steeds populair


De razendsnelle opmars van digitale televisie in Nederland heeft ertoe geleid dat sommige themakanalen steeds populairder worden. Themakanalen zenden tv-programma's uit over één onderwerp, bijvoorbeeld misdaad, koken, film, sport, tekenfilms of documentaires. Het meest populaire kanaal van dit moment is 24Kitchen.

24kitchen op 1
24kitchen, een themakanaal waarop ze de hele dag koken, trekt op dit moment 1.2 miljoen kijkers per week en dat is 3.5 miljoen kijkers per maand.


Op twee staat 13streeth met 2.8 miljoen kijkers per maand gevolgd door Journaal24 met 2.7 miljoen, Eredivisie Live 2.1 miljoen en Cartoon Network met 1.8 miljoen kijkers per maand.


Veel themakanalen
Er zijn in Nederland steeds meer mensen die digitale tv kunnen ontvangen, in 2005 was dit nog maar 17%, in 2012 is dat inmiddels 76% van alle huishoudens. Nederland heeft ruim 50 themakanalen. Grote zenders zijn het afgelopen 2 jaar volgens RTL inmiddels 3 procent marktaandeel kwijtgeraakt.


Rudolfh van Veen zegt over 24kitchen: "We zijn enorm gegroeid binnen een jaar. Heel veel mensen hebben het erover. Blijkbaar hebben we een behoefte ingevuld, en was Nederland letterlijk om meer vers en zelf te gaan koken." 24kitchen, dat pas een jaar bestaat is inmiddels al zo succesvol, dat het aan het uitbreiden is naar andere landen. [Radio.NL]