De vlotte zege van de heersende wereldkampioen Spanje tegen Wit-Rusland, in de groepsfase voor het komende wereldkampioenschap voetbal in BraziliŽ, werd door een pijnlijk incident overschaduwd. De Spaanse radiostations weigerden om de wedstrijd uit te zenden.

Ondanks de toekenning van de Nobelprijs voor de vrede aan de Europese Unie werd opnieuw duidelijk hoe diep de economische crisis in Griekenland en in Spanje zit . Dit bleek toen de televisiegrootmachten niet in staat waren om het gevraagde geld voor de integrale verslaggeving op te hoesten en alle hoop op de radiogroepen werd gezet.

De aanvankelijke vraagprijs voor de uitzendrechten, vijfduizend euro werd echter zonder verder overleg vervijftigvoudigd (!). Een buitensporig bedrag dat men niet wou en zelfs niet kon betalen. Een nooit geziene situatie voor een doorgaans voetbalgek land.

Naar verluidt trokken talrijke journalisten daarop naar de beschikbare hotelkamers om het team, onder leiding van trainer Vincente Del Bosaue, via buitenlandse collega's te zien zegevieren.