De Surinaams-Hindoestaanse radiozender Vahon FM uit Den Haag is sinds begin oktober te ontvangen met proefuitzendingen (400 watt) via de 1557 kHz. Het radiostation, wat enkel muziek uitzendt wat met Bollywood te maken heeft, was voorheen alleen te beluisteren via het toegangskanaal van de lokale omroep op de Haagse kabel op 99.8 FM en via internet.

Als de Surinaams-Hindoestaanse radiozender officieel begint vanuit Leidschendam-Voorburg, zal de naam veranderen van Vahon FM naar Vahon AM.


Vahon FM heeft in januari toestemming gekregen van het Agentschap Telecom om op de middengolf (AM) 1557 frequentie uit te zenden.


De Haagse radiozender Vahon FM wil het vermogen deze maand verhogen van 400 watt naar 1 KiloWatt.


De radiozender wisselt op de kabelfrequentie momenteel met Radio Sangam, eveneens een Surinaams-Hindoestaanse zender uit Den Haag. De middengolffrequentie 1557 AM was voorheen in gebruik door de regionale commerciŽle radiozender Magic Jazz uit Amsterdam.


"VahonFM maakt het verschil uit omdat we inzetten op maatschappelijke participatie van burgers door veel aandacht te besteden aan maatschappelijk relevantie kwesties. Omdat het maken van winst niet ons primaire doel is, zijn we qua kosten voor berichten en advertenties ook zeer laagdrempelig voor onze luisteraars en ondernemende relaties. VahonFM staat midden in de maatschappij en onderhoudt daarom ook goede contacten met overheden, de gemeente, de wijkorganisaties, de tempel en ook de kerkelijke/islamitische instanties. Hindustani Radio VahonFM is een identiteitszender, maar houdt al zijn ramen en deuren wijd open voor alle groepen die willen delen in het sociale liberalisme waarin vrijheid, gelijkheid, tolerantie en de vrijheid van rede de centrale waarden zijn", aldus voorzitter Fred Kartaram van Hindustani Radio VahonFM. [Radio.NL]