Nadat onlangs het modekanaal Fashion TV met ongecodeerde uitzendingen op de Astra1-satelliet van start ging, heeft het modekanaal Fashion One een nieuwe distributieovereenkomst gesloten.

SES heeft bekend gemaakt dat er met Fashion One een meerjarige distributieovereenkomst is gesloten waardoor de zender vanaf 15 oktober op een transponder van SES Platform Services een honderd procent dochterbedrijf van SES te bekijken is. Fashion One maakte tot vandaag gebruik van een Astra1-transponder die door satellietoperator Globecast bij SES is gehuurd.
Fashion One goes Europe
Het sluiten van een nieuwe meerjarige distributieovereenkomst voor verspreiding van het tv-kanaal op de belangrijkste satellietpositie van Europa past goed in de nieuwe strategie van Fashion One. Onlangs opende men een Europees hoofdkantoor in het Belgische Antwerpen. Door verspreiding via de Astra1-satelliet heeft men directe toegang tot meer dan 110 miljoen Europese huishoudens. Daarnaast is men ook in Afrika te ontvangen. SES Platform Services geeft Fashion One TV namelijk ook via de SES-5 satelliet op 5 graden oost door.

Nieuwe uitzendfrequentie Fashion One
Fashion One is vanaf 15 oktober op de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost ongecodeerd te ontvangen via de uitzendfrequentie 11.421 GHz H 22000 5/6. Er wordt uitgezonden in SD-kwaliteit.