Het radioprogramma 'Knooppunt Kranenbarg' gaat, net als vorig jaar, ook dit jaar weer op zoek naar originele covers van hits uit de Radio 2 Top 2000. Inzenden van de covers voor de Top 2000 Cover Contest kan via Top2000covercontest.nl. Hier is ook alle informatie over de wedstrijd te lezen. Op 21 december wordt de publiekswinnaar bekendgemaakt.

Dit jaar mogen rockbands, singer-songwriters en alle andere muzikanten zich uitleven op de vier volgende Top 2000-klassiekers van Nederlandse bodem: Stiekem gedanst - Toontje Lager, Father & Friend - Alain Clark, In the Dutch mountains - The Nits en als laatste Het regent zonnestralen - Acda & de Munnik.


Presentator Bert Kranenbarg: “Vier Nederlandse producties uit de Top 2000 krijgen dit jaar een nieuw leven in de Top 2000 Cover Contest. Van vorig jaar weten we nog dat dit heel originele inzendingen kan opleveren. Het maken van een goede cover is iets heel anders dan het zo goed mogelijk nadoen van de originele artiest. Ik verheug me al op het moment dat we de oorspronkelijke makers kunnen laten horen wat er met hun nummer gebeurd is.”


Op vrijdag 21 december wordt, live vanuit het Top 2000-café in Beeld & Geluid in Hilversum, de publiekswinnaar bekendgemaakt.


De winnaar krijgt niet alleen airplay op Radio 2, maar wint ook een opname in een professionele geluidsstudio met topproducer Jochem Fluitsma. De jury bestaat uit Jochem Fluitsma, Manager Muziek Radio 2 Arjan de Ruiter en de directeur van BUMA Cultuur Frank Helmink. Inzenden van de covers voor de Top 2000 Cover Contest kan via Top2000covercontest.nl. Hier is ook alle informatie over de wedstrijd te lezen.


Radio 2 Top 2000
De Top 2000 is het grootste radio- en muziekevenement van Nederland. De lijst van tweeduizend platen wordt jaarlijks samengesteld door het publiek en uitgezonden van Eerste kerstdag tot en met oudejaarsavond op Radio 2. De Top 2000 trekt jaarlijks veel extra luisteraars naar Radio 2. [Radio.NL]