Elektronicaketen ElectronicPartner (EP) doet zijn eerste investering in een internetbedrijf. Het gaat om een van Duitslands grootste webwinkels met elektronica.

ElectronicPartner neemt een minderheidsbelang in notebooksbilliger.de. FinanciŽle details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Met een jaaromzet over 2011 van 465 miljoen euro behoort ElectronicPartner tot Duitsland grootste webwinkels. Met het wegvallen van de nummer drie op de lijst, Neckermann, dringt notebooksbilliger.de dit jaar vermoedelijk door tot de top drie.

EP zegt dat de samenwerking tot meer inkoopvoordeel leidt. Het ligt voor de hand dat de investering meer strategisch van aard is. Notebooksbilliger.de heeft al tien jaar heel specifieke online retailkennis kunnen opbouwen die de bakstenen keten grotendeels ontbreekt. Het ziet ernaar uit dat de keten kennis wil opslurpen en mogelijk, op enig moment, ook een van de online marktleiders in Duitsland.

Het is ook niet uitgesloten dat ElectronicPartner in andere landen gaat investeren in webshops om daar een positie op te bouwen. In Nederland is het bedrijf actief met 550 winkels onder het label EP:. Het concern is in totaal actief in zeven Europese landen met zoín vijfduizend zaken.