De Amerikaanse videodienst Netflix is begonnen in Zweden. Voor 72 kronen krijgen de Zweedse gebruikers een aanbod van eigen en buitenlandse tv-programmaís . Later deze week volgen Noorwegen, Denemarken en Finland.

De komst van Netflix naar de Scandinavische landen was een jaar geleden al aangekondigd, maar er is zeker zes maanden onderhandeld over rechten. Er is een samenwerking opgezet met het Zweedse Spotify, waarbij abonnees van deze streaming audio-dienst Netflix tot eind dit jaar gratis mogen uitproberen. Netfix is eerder dit jaar in Engeland begonnen.

ScandinaviŽ is interessant voor Netflix vanwege de ruim tien miljoen breedband huishoudens. Om die reden staat ook de Benelux op de wenslijst van Netflix, zo wist de LA Times enkele maanden terug al te melden, maar onduidelijk op welke termijn men gaat beginnen. Netflix heeft de domeinnamen Netflix.nl en Netflix.be al in 2008 vastgelegd.

Netflix zal in Nederland te maken krijgen met concurrentie van kabelaars UPC en Ziggo, die allerbei een sterk filmaanbod hebben.