Amerikaans presidentsdebat live bij de NOS


Het laatste rechtstreekse tv-debat in de strijd om de Amerikaanse presidentsstrijd is in Nederland op veel tv-zenders live te volgen. Naast internationale nieuwszenders zendt ook de NOS het debat live uit.

De huidige Amerikaanse president Obama en zijn uitdager Mitt Romney gaan in de vroege ochtend van woensdag 17 oktober voor de laatste keer voor een groot Amerikaans tv-publiek de strijd met elkaar aan. In dit tv-debat mag het publiek rechtstreeks vragen aan de twee presidentskandidaten stellen. Daarbij heeft het campagneteam van beide partijen geen invloed op de vragen die gesteld gaan worden.

Live ondertiteling op Nederland 1
De NOS zendt op Nederland 1 en het publieke themakanaal Journaal 24 het tv-debat tussen Obama en Romney live uit. De speciale uitzending begint om 03.00 uur en wordt live ondertiteld. In Nederland is het Amerikaanse tv-debat ook via internationale nieuwszenders live te volgen. In ieder geval CNN en Sky News brengen het tv-debat live en integraal op televisie. Satellietkijkers kunnen op nog meer tv-kanalen het laatste tv-gevecht tussen de Amerikaanse verkiezingskemphanen volgen.


Geschreven door: Jarco Kriek