Endemol brengt concert Rolling Stones in de huiskamer


De Rolling Stones komen nog dit jaar voor de nieuwe Stones-tournee ’50 and Counting’ bij elkaar. Het Nederlandse productiehuis Endemol heeft de digitale rechten van de tournee in bezit gekregen.

De Endemol-vestigingen in Nederland en Engeland gaan de digitale rechten in productie nemen. De Rolling Stones komen bijeen om het 50-jarig jubileum van de band te vieren. Ze geven twee concerten in de O2 Arena in London en in december twee concerten in de Amerikaanse stand Newark, vlakbij New York.

Laatste concert pay per view
Het laatste concert heeft de extra naam One More Night meegekregen. Het concert wordt zoals het er nu naar uitziet door Endemol in meerdere landen als pay per view evenement aan de kijker aangeboden. Wat de muziekliefhebber moet betalen om naar dit Rolling Stones concert te kunnen kijken is niet bekend. In Nederland kunnen tv-aanbieders met een eigen video on demand-platform pay per view evenementen aan abonnees aanbieden. Zo kan men op dit moment onder meer bij Ziggo, KPN en UPC een digitale toegangskaart voor wedstrijden van Eredivisie Live en Sport 1 kopen. Endemol heeft nog niet bekend gemaakt in welke landen en bij welke aanbieders het One More Night concert van de Rolling Stones aangeboden wordt.


Andere digitale mogelijkheden
Endemol kan pas in een later stadium melden hoe men de digitale rechten gaat uitbaten. Daarbij lijkt interactiviteit wel een belangrijke rol te gaan spelen.


Geschreven door: Jarco Kriek