Nieuwe muziekkanalen ongecodeerd op satelliet


De satellietkijker in Nederland kan het tv-aanbod uitbreiden met twee nieuwe muziekkanalen. Hiervoor dient men wel een schotelantenne te hebben die op de Astra2-satellietpositie is uitgericht.

De in het Verenigd Koninkrijk bekende radiozenders Capital FM en Heart zijn gestart met de tv-kanalen Capital TV en Heart TV. De tv- en radiozenders zijn allen eigendom van het Engelse mediabedrijf Global Radio. Zowel de tv- als radiozenders zijn ongecodeerd via de Astra2-satellietpositie op 28,2 graden oost te bekijken en beluisteren.

Voorlopig non-stop videoclips
Op beide tv-zenders zijn voorlopig non-stop videoclips te zien. De nieuwere hits van onder meer David Guetta en Bruno Mars zijn via Capital TV te zien. Op Heart TV kan men naast nieuws hits ook muziek uit vooral de jaren 80 en 90 bekijken. De muziekkeuze van beide nieuwe muziekkanalen sluit aan bij de muziek die de radiozenders onder de zelfde namen uit de radiospeakers laat klinken.


Uitzendfrequentie Capital TV en Heart TV
Beide tv-kanalen zenden ongecodeerd uit via de Eurobird 28A satelliet (28,5 graden oost) die gelijktijdig op de Astra2-satellietpositie op 28,2 graden oost te ontvangen is. De uitzendfrequentie is 12.523 GHZ V 27500 2/3.


Geschreven door: Jarco Kriek