“Ontzorgen, dat is het kernwoord van onze digitale proposities”, aldus directeur Erik Hoekstra van DTG. De voormalige Telefoongids komt nu en volgend jaar met nieuwe diensten om het lokale MKB online te helpen.

Vandaag brengt DTG zijn product Alles-in-1 op de markt. In ruil voor een maandabonnement krijgen ondernemingen een degelijke digitale basis aangeboden. Het pakket omvat een vaste en mobiele website en een Facebookpagina van hun bedrijf.

Hoekstra: “De gemiddelde ondernemer kan de digitale ontwikkelingen niet bijhouden. Zo snel gaat het. Wij zijn een partij die dat vanwege onze schaal en kennis voor hen kan overnemen.”

“Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat 21 procent van het MKB geen website heeft en dat dertig procent overweegt binnen twaalf maanden een nieuwe website te nemen. Die vraag, daar willen we in voorzien. Er ligt een enorme markt open om ondernemers te helpen zich online te presenteren en sneller door klanten gevonden te worden.”

Het IAB constateerde gisteren nog, dat zelfs tachtig procent van Nederlands grootste merken niet eens een mobiele site heeft. Daar staat tegenover de meeste Nederlanders een smartphone of een tablet hebben. De weg naar de mobiele klant ligt open, maar vier procent van het MKB neemt de gelegenheid die route te bewandelen. Voor 64 euro per maand plaveit DTG die weg voor zijn eigen klanten op de meest gebruikte digitale kanalen.

DTG heeft 160.000 actieve klanten. Nog geen tien procent van hen, 12.000, neemt nu digitale producten af. In de komende jaren moet dat aantal aanzienlijk toenemen. Dat moet mede bijdragen aan het doel om de digitale omzetbijdrage van vijftig naar tachtig procent te brengen.

Bij het digitaliseren van de uithangborden van het MKB gebruikt DTG de diensten van Mono.net. Dat bedrijf verzorgt, geautomatiseerd, de bouw van de digitale fundamenten. De MKB’er kan kiezen uit meerdere sjablonen, maar moet wel zelf de content aanleveren. Zijn merkuitingen worden over de verschillende kanalen doorgetrokken. Binnen twee weken na aanvraag wil DTG kunnen leveren.

Digitale abonnees krijgen een dashboard waarop ze hun digitale prestaties kunnen zien. Op termijn kan daar benchmarkinformatie aan worden toegevoegd, zodat ze hun prestaties met de lokale concurrent kunnen verkopen. Dat biedt voor DTG weer upsellmogelijkheden.

“Onze bekendheid in het b2b is nog te klein. We zijn niet meer het ouderwetse telefoonboek. Vandaar ook de rebranding die we sinds begin deze week doorvoeren. Er is werk aan de winkel.”