Results 1 to 2 of 2

Thread: KPN mag glasvezeldienstverleners inlijven

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post KPN mag glasvezeldienstverleners inlijven

  De Nederlandse Mededelingsautoriteit (NMa) heeft zijn goedkeuring verleend aan de overname door KPN van vier Reggeborgh-glasvezeldienstverleners (Edutel, XMS, KickXL en Concepts ICT).

  Met de overname van deze internetproviders, die overigens al op 9 november 2011 werd aangekondigd, vergroot KPN zijn marktaandeel in de breedbandmarkt met 1,8 procent. Het aantal FttH-klanten van KPN komt daarmee op 300 duizend.

  Sinds 2008 heeft KPN een minderheidsbelang van 41 procent in Reggefiber, voortgekomen uit de Reggeborgh Groep. De dienstverleners dateren uit de tijd dat KPN nog geen partner was.

  In april van dit jaar mocht KPN al wel Glashart Media, Lijbrandt en Reggefiber Wholesale overnemen, maar de NMa gaf toen nog niet het groene licht voor de andere onderdelen.

  ‘Wij zien FttH als dé lange termijn, superieure infrastructuur, terwijl er ook goede operationele resultaten mee worden behaald op de korte- tot middellange termijn, zoals een stijging van het breedband- en tv-marktaandeel, en een hogere ARPU,’ stelt Eelco Blok van KPN.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Re: KPN mag glasvezeldienstverleners inlijven

  De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft KPN toestemming gegeven om vier glasvezelproviders van Reggeborgh over te nemen. Het gaat om de bedrijven XMS, Edutel, KickXL en Concepts ICT.

  De vier providers bieden – net als KPN – televisie, internet en vaste telefonie aan consumenten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aan. Reggefiber is een joint-venture tussen investeringsmaatschappij Reggeborgh en KPN. Reggeborgh heeft een meerderheidsaandeel in Reggefiber maar er zijn afspraken gemaakt waardoor KPN in de toekomst een meerderheidsaandeel in handen krijgt.

  Voldoende concurrentie
  De NMa heeft geconcludeerd dat er na de overname van de vier glasvezelproviders door KPN voldoende concurrentie overblijft. Dat komt met name omdat concurrenten van KPN via eerder regulering toegang tot het glasvezelnetwerk van Reggefiber hebben. "KPN concurreert niet alleen met aanbieders van diensten via het glasvezelnetwerk van Reggefiber, maar ook met de kabelmaatschappijen en diverse aanbieders op het kopernetwerk. Consumenten kunnen bovendien overstappen tussen de verschillende aanbieders ongeacht of deze via glas, koper of de kabel leveren. Alle leveranciers bieden bovendien een goed vergelijkbaar pakket van televisiezenders. Er blijft dus voldoende concurrentie over na de overname", aldus de NMa in een uitleg over het genomen besluit.


  Eerder aankopen al goedgekeurd
  De NMa keurde enkele maanden geleden al eerder KPN-aankopen op de glasvezelmarkt goed. Zo nam KPN de dienstaanbieder Glashart Media – dat tv- en radiodiensten aan providers op het Reggefiber glasvezelnetwerk levert – over. Ook nam KPN van Reggefiber glasvezelprovider Lijbrandt en Reggefiber Wholesale over. Deze aankopen werden direct door de NMa goedgekeurd. Voor de overname van XMS, Edutel, KickXL en Concepts ICT voerde de NMa een uitgebreider onderzoek uit dat tot een toestemming voor de overname door KPN leidde.


  Geschreven door: Jarco Kriek

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •