Volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics haalt de markt voor smartphones dit kwartaal de mijlpaal van 1 miljard toestellen.

In het tweede kwartaal waren het er nog 959 miljoen en voor het derde kwartaal wordt verwacht dat het stijgt naar de 1038 miljoen, dus ruim een miljard). Gemiddeld zou dat neerkomen op het gegeven dat 1 op de 7 mensen ter wereld een smartphone heeft. Uiteraard kan dat niet zo simpel worden gesteld en is de daadwerkelijke penetratie lang zo hoog niet. Momenteel zijn de grootste markten de VS en West-Europa maar de grote groei komt nu voornamelijk van de zogenaamde opkomende markten als BraziliŽ, Rusland, India en China.

Het heeft 16 jaar geduurd sinds de eerste smartphone op de markt kwam voordat de mijlpaal van 1 miljard is bereikt. De term smartphone werd door Ericsson voor het eerst gebruikt voor het GS 88-model van de fabrikant dat ook bekend stond als de "Penelope". De onderzoekers verwachten echter dat we het volgende miljard slechts in drie jaar tijd zal worden bereikt.De Ericsson GS 88 'Penelope'

[Via: ZDnet]