Chat Perf voor iPhone: Ruik wie jou belt

Aan originele concepten geen gebrek in Japan. Zo is er nu de Chat Perf (als in 'chat perfume'): Een apparaatje dat je op je iPhone kunt aansluiten en een geur afgeeft. Krijg je bijvoorbeeld een berichtje van je partner, dan kun je zijn/haar luchtje ruiken.

De Chat Perf is te gebruiken via de 30 pins connector op de iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 en iPhone 4S (door de nieuwe Lightningdock op de iPhone 5 kan hij daar niet direct op aangesloten worden). De spray in het apparaat kan worden geactiveerd via een appje. Je moet de tank in het apparaatje zelf vullen met een luchtje en je kunt ook maar 1 luchtje tegelijkertijd gebruiken (je kunt wel meerdere tanks meenemen). Bedrijven kunnen natuurlijk ook kant en klare versies beschikbaar stellen met een luchtje als onderdeel van een reclamecampagne maar met een prijs van omgerekend 49,- euro wordt dat al gauw een dure grap.



Zweetluchtje

De fabrikant geeft ook als voorbeeld dat het gebruikt kan worden om de geur van een omgeving in een spel weer te geven of dat een artiest zijn zweetgeur beschikbaar kan stellen aan het publiek bij een concert. Niet echt een voorbeeld waar ze zelf nou meteen aan dachten moeten we bekennen. Wij zien dan ook niet heel veel gebruiksdoeleinden. Onze beheersing van de Japanse taal is ook niet fantastisch dus wellicht dat de uitleg in onderstaande video ons ook meer overtuigd zou hebben wanneer we het hadden begrepen. Of de accessoire ook op Europese markt beschikbaar komt, is nog niet bekend.



[Via: iPhoneclub]