Boomsma schuift 'met plezier' weer aan bij DWDD

Arie Boomsma schuift over een tijdje naar eigen zeggen met plezier weer aan bij De Wereld Draait Door. De KRO-presentator mag van zijn werkgever voorlopig niet verschijnen in het VARA-programma wegens een conflict over beelden van Boer Zoekt Vrouw.

"Ik werk nu aan vijf programma's voor de KRO, dus ik heb dit seizoen toch nog niet getafeld bij DWDD", twittert Arie woensdagmiddag. "Straks gewoon weer met plezier."


DWDD gebruikte zonder toestemming beelden van KRO's Boer Zoekt Vrouw, waarna de katholieke omroep besloot niet meer mee te werken aan het praatprogramma. Dat houdt onder meer in dat presentatoren van de KRO, onder wie Boomsma en Yvon Jaspers, niet meer aanschuiven in DWDD.


Volgens de KRO hebben Boomsma en Jaspers geen probleem met dat besluit en staan zij erachter. "Het maakt niet zoveel uit of ik het ermee eens ben", reageert Arie op de vraag of hij zich in het besluit van de KRO kan vinden. "Mijn omroep heeft een geschil met DWDD. Dan is het gepast even af te wachten."


Boomsma weerlegt verhalen dat hij en Jaspers een verbod opgelegd hebben gekregen. "Overigens heeft de KRO Yvon en mij niets verboden hoor. Gewoon gevraagd of we even niet meer aan willen schuiven tot het conflict is opgelost."


Wanneer dat is, is niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de KRO heeft het conflict een 'open einde'. "We moeten kijken hoe zich dit ontwikkelt." [Novum/Radio.NL]