Hänsel und Gretel
15:30 - 16:45 op NED3
Familiefilm (2005) uit Duitsland
IMDB-rating: 7 (14 stemmen)
Met Sibylle Canonica, Johann Storm, Nastassja Hahn e.aFilm waarin het bekende sprookje van de gebroeders Grimm over Hans en Grietje op spannende wijze wordt verteld. De houthakker en zijn kinderen Hans en Grietje wonen samen met hun stiefmoeder in het bos. Ze zijn heel arm. Vader weet niet meer hoe hij de kinderen moet voeden. Hij is ten einde raad en laat zich door zijn vrouw overtuigen dat het het beste is voor hen om ze alleen in het bos achter te laten. Arme kinderen! Daar zitten ze dan, midden in het woud.. Gelukkig vinden ze tijdens hun zwerftocht door het bos een klein huisje waar een lief oud vrouwtje blijkt te wonen. Ze mogen zelfs komen eten!


Wicked Science
15:30 - 16:45 op NED3
Komedie (2004) uit Australië
IMDB-rating: 7.1 (89 stemmen)
Met Bridget Neval, André de Vanny, Benjamin Schmideg e.aDe scholieren Toby en Elisabeth Hawke worden per ongeluk getroffen door een fatale magnetische straal, waardoor ze een natuurkundig genie worden. Toby weet zich met deze toverkracht nog wel te gedragen, maar in Elisabeth wordt het slechtste ermee tot leven gewekt.


Taken
20:30 - 22:20 op RTL7
Actie (2008) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.9 (240237 stemmen)
Met Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen e.aBryan is een voormalig agent van de Amerikaanse geheime dienst. Hij zal opnieuw in actie moeten komen, aangezien zijn dochter Kim in de handen is gevallen van een bende die gespecialiseerd is in vrouwen-ontvoeringen en slavernij. Vanuit Los Angeles reist hij naar Parijs om haar te zoeken.


La fin du silence
21:00 - 22:20 op TV5
Drama (2011) uit Frankrijk
IMDB-rating: 5 (50 stemmen)
Met Franck Falise, Thierry Frémont, Maia Morgenstern e.aIn een geïsoleerd huis in de Vogezen breekt ruzie uit in een gezin. Jean, de jongste zoon, wordt het huis uitgezet. De volgende nacht wordt de auto van zijn moeder in brand gestoken en Jean beschuldigd...


Double mixte
22:20 - 22:45 op TV5
Korte film (2012) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (12 stemmen)
Met Alexandre Steiger, Gilles Cohen, Claude Perron e.aIn afwachting van een belangrijk proces waarin hij moet getuigen wordt Jean onder bescherming gesteld van Arthur, een nogal intrusieve politieagent. Deze ziet overal gevaar en besluit om Jean in veiligheid te brengen bij zijn zus, de verontrustende Margaret.


The Devil's Own
22:25 - 00:35 op RTL7
Actie (1997) uit Amerika
IMDB-rating: 5.8 (16951 stemmen)
Met Harrison Ford, Brad Pitt, Margaret Colin e.aEén van de grootste IRA-terroristen uit Noord-Ierland, Frankie McGuire, vlucht naar New York. Hij verblijft daar onder een valse naam, Rory Devaney en gaat, geholpen door de vriendelijke rechter Peter Fitzsimmons, in het huis van de oorspronkelijk Ierse politieagent Tom O'Meara wonen. Tom heeft geen idee wat hij in huis gehaald heeft en de problemen beginnen wanneer hij wat begint te vermoeden over het verleden van Rory.


Roman Polanski: A Film Memoir
23:10 - 00:40 op Canvas
Documentaire (2011) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.1 (64 stemmen)
Met Roman Polanski, Andrew Braunsberg, Catherine Deneuve e.aDe documentaire vertelt het buitengewone verhaal van Roman Polanski's leven. Vanaf zijn jeugd in de ghetto's van Krakau, zijn eerste films in Polen, de stap naar Parijs, zijn carrière in Europa en Amerika en de Oscar voor 'The Pianist'. Maar ook de tragedie van de moord op zijn zwangere vrouw Sharon Tate in Los Angeles, de controverse rond zijn arrestatie in 1977 en zijn werk en leven van vandaag met zijn vrouw Emmanuelle Seigner. De gesprekken zijn opgenomen tijdens zijn verblijf in zijn huis in Gstaad, waar hij enkele maanden onder huisarrest verbleef, nadat hij opgepakt was op weg naar het filmfestival van Zürich in 2009. De gesprekken worden geïllustreerd met fragmenten uit films van Polanski, nieuwsbeelden, persknipsels en foto's van de filmmaker.