Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: DM 500S RS232 file transfer?

  1. #1

    DM 500S RS232 file transfer?

    Привет,
    мисля, че ми изгоря ЛАН-а, а искам ди си заредя нови ключета за ему.
    За съжаление нямам инсталиран tuxcommander и не мога да ги редактирам с дистанционното.

    Възможно ли е през КОМ порта да прехвърлям/редактирам дадените файлчета и ако да, как?

    Възможно ли е да прехвърля плъгина на tuxcommander и да го инсталирам ръчно в бокса? (от /tmp директорията примерно)

    Като последен вариант си мисля, че мога да сваля имидж бекъп (с Дрийм-Ъп) и някой колега да го зареди и инсталира tuxcommander и да ми го върне. Има ли желаещи?

    Порових се в нета и във форума, но не открих нещо близко до моя проблем. Ако имате инфо - помагайте, може и само с линкове

  2. #2
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    Варианта да си направиш твой имидж в които е сложен този плъгин. Мисля че съм виждал да продават такива чипове за лан най-добре си го отремонтирай,

  3. #3

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Варианта да си направиш твой имидж в които е сложен този плъгин.
    Мисля че съм виждал да продават такива чипове за лан най-добре си го отремонтирай,
    За този вариант ми трябва помощ отвън, защото нямам втори такъв приемник. Трябва да се дръпне само този плъгин от нет-а и да се архивира отново имиджа. Не съм сигурен дали може да се редактира вече готов имидж файл ...

    Иначе за ремонт на ЛАН-а ми хрумна, но цената само на чипа е 29 лв по САТ магазините в нет-а. Струва ми се доста, при положение, че приемник на старо върви около 50 лв вече.

    През ком с Putty/терминал няма ли как да стане трансфер на файл или няма да имам достъп до директориите на линукс-а?

  4. #4
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    През ком няма да стане най-добре си направи твой имидж:

    How to build a complete image for your dreambox

    Choosing your Platform

    First of all, you will need a platform to create your image. There are many versions of linux that you can use, I have used VMWare with Ubuntu and also a dedicated linux PC running Ubuntu. Both variations will work just as well.

    If you want to use VMWare, you can download it at http://www.vmware.com/download/player.

    If you want to use a dedicated PC, either with Ubuntu as the main OS or as a dual-boot system, you can download Ubuntu for free at http://www.ubuntu.com.

    The VMWare method is probably easier if you are trying it out for the first time. You can always uninstall it if it's not for you.

    Configuring your Ubuntu


    The following packages need to be installed in your ubuntu before you start creating any images.

    Click on System, Administration, Synaptic Package Manager.

    You will need to search for the following packages and install them:

    - cvs
    - autoconf
    - automake
    - libtool
    - gettext
    - make
    - makeinfo (texinfo)
    - tar
    - bunzip2 (bzip2)
    - gunzip (gzip)
    - patch
    - infocmp (ncurses-bin / ncurses-devel)
    - gcc
    - g++
    - flex
    - bison
    - pkg-config
    - wget
    - libpng2 or libpng3 (DirectFB)
    - ftpd (or other ftp server)

    The latest versions of these packages should work ok. Click Apply to install them.

    Compiling an Image

    Now we'll move on to downloading and compiling our image. Most of this will be copy and paste but you'll get used to the commands.

    Open a terminal window and paste the following commands:

    Creating a working directory



    mkdir tuxbox-cvs
    Change into the working directory



    cd tuxbox-cvs
    The following can now be copied and pasted in, line by line. Wait for the command prompt to be displayed before pasting the next line.




    export CVS_RSH=ssh



    cvs -d anoncvs@cvs.tuxbox.org:/cvs/tuxbox -z3 co -P -rdreambox .
    ### Note the dot at the end of the command, this is important ###




    cd cdk



    chmod 755 prepare
    Now we need to alter the 'prepare' file to personalise our image

    Go to /tuxbox-cvs/cdk and open the 'prepare' file with the text editor. It should look like this:



    Code:
    #!/bin/bash 
    cd .. && CURRENT_PATH=`pwd`; 
    cd cdk 
    ./autogen.sh; 
    # boxtype dm500 dm56x0 or dm7000 
    TYPE=$1 
    if test -z "$TYPE"; then     
    TYPE=dm7000                   //change to box type 
    fi 
    ./configure \     
    --with-boxtype=$TYPE \     
    --with-webif=standard \       //change to webif=expert     
    --prefix=$CURRENT_PATH/root \     
    --with-cvsdir=$CURRENT_PATH \     
    --with-cpu=405 \     
    --enable-maintainer-mode \     
    --with-targetruleset=flash \     
    --with-epg=private \          //change to -epg=standard     
    --with-mhw-epg=no \           //change to -epg=yes     
    --with-flashtool=standard \     
    --with-reiserfs=no \     
    --with-ext-flashtool=yes \     
    --with-enigma-debug=yes

    Change the lines in red. Save the file and return to the terminal window.

    Back to the copy and pasting.




    ./prepare dm500



    make checkout



    make dreamboximage_root
    The last command will take a long time to complete, depending on the speed of your PC and internet; up to about 2 hours.

    The following command creates the folders that you normally see on your box, i.e. /bin, /etc, /var, /var_init, etc.



    make rebuild-flash
    The following command compresses all your folders into an .img file.



    make flash-compress
    If all has gone ok and you didn't get any errors, you should have a file called complete.img in /tuxbox-cvs/root/cdkflash. This is your actual image file that you flash to your box. There will be two other .img files but don't worry about them.

    Now this will be a basic image, no addons or emu managers or anything. It will be like the dream original image only up-to-date.

    Next you need to modify it to your needs.

  5. #5

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    Quote Originally Posted by lilisan View Post
    Иначе за ремонт на ЛАН-а ми хрумна, но цената само на чипа е 29 лв по САТ магазините в нет-а. Струва ми се доста, при положение, че приемник на старо върви около 50 лв вече.
    Една година направих както съм с 500s (оригиналка) и не съм имал никакъв хардуерен проблем с него, не знам ти как си получил тоя бонус :D -не знам сега дали има значение ОС-то защото съм чул че в повечето енигми казват че има "бомба" но така и не разбрах каква,..
    А колкото до чипа "18 камака" , не си търсил достатъчно.

    пс; Бояне благодаря че го сложи това тук , скоро може да го пробвам ако имам време.

  6. #6

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    Благодаря за линка! Явно наистина не съм търсил достатъчно ...

    Моят е клонинг. От 2008 го имам и не се е дънил като е работил до 2011 почти нон-стоп. После почнаха едни ХД идеи ...
    Как стана? Вързах го с кроснат пач кабел директно към Комп за смяна на ключета и работата стана. Кабела за антената беше къс и го бях откачил, след което без да изключвам приемника го свързах отново и започнах да гледам. При следващ опит за връзка с компа не се получи - не виждм да светят и диодите на Лан-а. Имиджа е Пли.

    Благодаря и на Боби за ръководството! От него разбирам, че получавам basic image up-to-date, след което трябва да си го настроя според нуждите, за което пак ми трябва ЛАН и става затворен кръг ... а ако имам ЛАН не е необходима цялата гимнастика ....
    Излиза, че е по-добре да ремонтирам бокса ...

  7. #7
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    Quote Originally Posted by lilisan View Post
    Благодаря за линка! Явно наистина не съм търсил достатъчно ...

    Моят е клонинг. От 2008 го имам и не се е дънил като е работил до 2011 почти нон-стоп. После почнаха едни ХД идеи ...
    Как стана? Вързах го с кроснат пач кабел директно към Комп за смяна на ключета и работата стана. Кабела за антената беше къс и го бях откачил, след което без да изключвам приемника го свързах отново и започнах да гледам. При следващ опит за връзка с компа не се получи - не виждм да светят и диодите на Лан-а. Имиджа е Пли.

    Благодаря и на Боби за ръководството! От него разбирам, че получавам basic image up-to-date, след което трябва да си го настроя според нуждите, за което пак ми трябва ЛАН и става затворен кръг ... а ако имам ЛАН не е необходима цялата гимнастика ....
    Излиза, че е по-добре да ремонтирам бокса ...
    Идеята не описанието ми е друга че можеш да сложиш плъгина в сорса в някоя папка след това като качиш имиджа. Влизаш през телнет и го изсталираш. Може даже да си го инсталираш и предварително, ти как си мислиш че правят опен пли, взимат такъв имидж и си слагат това. Една инсталация представлява поставянето на сорса на подходящите места и задаване на права. Жорка бъди по креативен ;)

    Линка към магазина за лана го трия, защото е против правилата, не можем да правим реклама на търговци.

  8. #8

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    По-добре да пробва с някой рутер/суич и нормален кат5. Прегледай кондензаторите. Аз имам друг проблем но за сега не ми пречи- 4тия порт на рутера работи само с приемника ... а на лаптопа не работи :d

  9. #9
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,515
    Uploads
    113

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    Quote Originally Posted by blagynchy View Post
    По-добре да пробва с някой рутер/суич и нормален кат5. Прегледай кондензаторите. Аз имам друг проблем но за сега не ми пречи- 4тия порт на рутера работи само с приемника ... а на лаптопа не работи :d
    И аз съм на същото мнение, че възможно да не е изгорял чипа. Чел съм че има проблеми с кондензаторите. Другото нещо е дължината на кабела. Китайските дриймове са известни с това да не понасят дълги кабели.

    Според мен най добре е да направи дирекна връзка между компютъра и дрийма с кроснат кабел и да зададе 100 mbit твърдо на мрежовата си карта, ако не проработи със 100 да пробва и на 10.

    Ако е решил да не пуска мрежа бих му препоръчал, друго карта ирдето с блокаж и така да гледа. Между другото май ми се намира такава lilisan ако искаш пиши ми лично може да се договорим ;)

  10. #10

    Re: DM 500S RS232 file transfer?

    Благодаря за отговорите!
    Боби, каква креативност очакваш от Счетоводител

    Ще пробвам и варианта с рутер и ще пиша.
    Нет със сигурност няма да има на бокса. Варианта с картата ми звучи примамливо (необслужваемо), но пак опираме до имиджа. Вероятно нямам нужните камове за четенето. Все пак ми я запази и чакай ЛС!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Question Dreambox rs232
    By free264 in forum French / Français
    Replies: 10
    Last Post: 01-08-2009, 17:35:19
  2. rs232
    By prokopis1 in forum Greek / Ελληνικά
    Replies: 25
    Last Post: 20-06-2009, 19:25:39
  3. usb to rs232
    By kris2 in forum Satellite Equipment
    Replies: 13
    Last Post: 04-04-2009, 12:44:36
  4. Flasher une dream 500s par un autre dream 500s déja flashé???
    By kamikazi in forum French / Français
    Replies: 3
    Last Post: 14-11-2006, 19:17:58

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •