Tele2 Nederland heeft in het derde kwartaal de resultaten kunnen vasthouden. Het bedrijf verloor wel breedbandklanten, maar houdt de winstgevendheid op peil ondanks een lagere omzet.

De Tele2 Groep als totaal verloor in het derde kwartaal 16.000 breedbandklanten, volgens het bedrijf zelf vooral in Nederland en Duitsland. Exacte aantallen per land zijn niet gegeven. Volgens Tele2 ligt de daling aan de concurrentie van triple play-aanbieders. Wel meldt Tele2 een stijging van het aantal mobiele klanten, zowel prepaid als postpaid.

Nederland behoort echter nog altijd tot de belangrijkste landen van de Tele2 Groep na Rusland en Zweden. Gemeten naar netto-inkomsten draagt Nederland voor 11 procent bij aan het bedrijfsresultaat, gelijk aan Noorwegen. In thuisland Zweden groeide Tele2 met vier procent.

De onderneming boekte in het derde kwartaal een totale omzet van 10,9 miljard Zweedse kroon (1,26 miljard euro). De onderliggende omzetgroei kwam uit op 9 procent. De operationele winst (ebitda) is naar 3 miljard kroon gestegen.