NRJ en Skyrock leven sinds een week op voet van oorlog met elkaar. Een beslissing van een Parijse rechtbank zorgt immers voor hoog oplopende spanningen.

EEN FINANCIELE MOKERSLAG

NRJ werd op 12 oktober jongstleden veroordeeld tot een dubbele schadevergoeding van 1 miljoen euro en 30.000 euro aan Skyrock. De onderneming van Pierre Bellanger, die sinds jaren marktleider in de doelgroep tussen 15 en 25 jaar is, reageerde misnoegd op de hevige promotiecampagne van de groep rond de zwarte panter voor de concerten van Nicki Minaj, Sean Paul en Rihanna. Er volgde een juridische procedure.

ZONDER MEDEWETEN VAN DE ARTIESTEN

De uitzending van 100 reclamespots betekende een inbreuk op de gemaakte afspraken met de betrokkenen en hun managementen vermits enkel Skyrock als exclusieve radiopartner mocht optreden. De rechter sprak tijdens zijn verdict daarom over ronduit misleidende praktijken voor het publiek. Waarnermers beschreven de straf als 'buiten proporties'. NRJ zelf besloot na een uitgebreide bestudering van het vonnis om in beroep te gaan. Het perscommunqiué beschuldigde Skyrock van verregaande intimidatie.

NRJ SLACHTOFFER VAN DE POPULAIRE URBANGENRES

Misplaatste aanstellerij echter want Sean Paul en Nicki Minaj behoren in principe niet tot de doelgroep van NRJ. Rap en r'n'b' vormen nu eenmaal het uithangsbord van het rebelse SKyrock, dat zich zo tot de spreekbuis van een verwaarloosde jongerengeneratie in de rand van de talrijke miljoenensteden profileert.

Voor Rihanna liggen de zaken echter anders en vooral gevoeliger. Haar indrukwekkende carrière vormde inmiddels een continue aaneenschakeling van talrijke nummer één hits waarbij miss Barbados moeiteloos verschilldende stijlen verkende. Van danceholl met 'Man Down' tot stoere rock in 'Shut Up And Drive', voldoende om zowel NRJ, Skyrock als.. Virgin te bekoren.

HOE TE LUISTEREN?

NRJ Parijs is in grote delen van West-Vlaanderen via de Rijselse frequentie 101,3 FM te beluisteren.
NRJ Brussel is in grote delen van Oost-Vlaanderen, in Brussel en in Brabant via 103,7 FM te beluisteren.
Skyrock is in grote delen van West-Vlaanderen via de Rijselse frequentie 94,3 FM te beluisteren.