In de Nacht van de Popmuziek, zaterdag 20 oktober 22.15 uur, biedt de NTR popliefhebbers bijzonder en veel nog nooit vertoond archiefmateriaal. De een drie uur durende live-uitzending op Ned3 zitten diverse live-registraties die worden ingeleid en van anekdotes voorzien door Matthijs van Nieuwkerk, Leo Blokhuis en verzamelaar Fenno Werkman.

Met ondere anderen B.B. King en Etta James; Cheap Trick; De Heideroosjes met het Metropole Orkest; The Average White Band; Hall & Oates; een van de laatste concerten van Lynyrd Skynyrd vr het vliegtuigongeluk; David Bowie met een als non verklede Marianne Faithfull; en Paul Weller met The Jam. Ook wordt aandacht besteed aan dit jaar overleden muzikanten zoals Robin Gibb van de Bee Gees en Levon Helm vanThe Band.


In de loop van de nacht komt ook de smaak en keuze van het publiek aan bod. Voorafgaand en tijdens de uitzending kan iedereen een verzoekje doen uit een lijst van 36.000 live-opnamen in het archief van Fenno Werkman. De verzoekjes met het mooiste verhaal erachter komen in de uitzending. [Radio.NL]