Dramatische start real life soap The Voice of Holland


The Voice of Holland Real Life, de real life soap over kandidaten uit The Voice, is woensdagavond slecht van start gegaan. De eerste aflevering trok slechts 554.000 kijkers naar RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De seizoensopener van de The Voice-soap is een regelrechte flop. Het marktaandeel van de tv-show ligt ruim 52 procent onder het laatste weekgemiddelde van RTL 4. Op hetzelfde moment keken er vorige week nog 1,3 miljoen mensen naar Love is in the Air.

De The Voice-soap trekt de make over-show Trinny & Susannah: Missie Holland mee in haar misère. Die show zakt van 739.000 kijkers vorige week naar 516.000 kijkers deze week.

Vorig jaar beleefde de soap van The Voice een veel betere start op de woensdagavond van RTL 4. Toen schakelden er iets meer dan een miljoen mensen in.

De grote winnaar op prime time was woensdag DNA Onbekend met 1,4 miljoen kijkers. De laatste afleveringen van de SBS 6-shows Dokter Tinus en De Lijf Show trokken respectievelijk 1,1 miljoen en 980.000 kijkers.