RTL stelt uitzending Derek Ogilvie uit

Het nieuwe programma Unexpected van Derek Ogilvie begint donderdagavond niet met de aflevering waarin onder meer aandacht is voor de moord op Nicole van den Hurk. De reden is een bezwaar van haar vader. Dat heeft RTL donderdag bevestigd aan Omroep Brabant. De uitzending van de nieuwe RTL 4-show is minstens met een week uitgesteld, nadat vader Ad van den Hurk met een kort geding dreigde. “Dit is misbruik maken van een vermoord kind“, reageerde hij woest.

Nicole werd in 1995 dood gevonden in de bossen bij Lierop. Hoewel haar vader heeft vastgezeten als verdachte, is haar dood nog altijd onopgelost. Aan de uitzending werkten onder andere de stiefbroer, stiefzus en stiefmoeder van Nicole mee.

Vader Ad, die al jaren in Spanje woont, wist van niets en is woest. “Sowieso is er nog nooit een waarzegger geweest die een moordzaak heeft opgelost. Er is ook niets uitgekomen, anders hadden we dat allang geweten.”

“Het gebeurt helemaal zonder mijn toestemming. Nicole heeft nog meer familie, haar oma bijvoorbeeld kan het allemaal niet aan. Met dat soort dingen moeten die mensen ook rekening houden.”

Als de zender de aflevering over Nicole volgende week alsnog wil uitzenden, dan volgt er toch nog een rechtszaak. “Mocht het tot een schadevergoeding komen, dan geef ik het geld aan een goed doel.”

Unexpected trapt nu af met een andere aflevering.