In Oranje
15:25 - 17:00 op NED3
Drama (2004) uit Nederland
IMDB-rating: 6.8 (409 stemmen)
Met Yannick van de Velde, Thomas Acda, Wendy Van Dijk e.aRemco is een 12-jarig, fanatiek voetbaltalentje met maar één droom: te mogen spelen in het Nederlands Elftal. Zijn vader Erik is minstens net zo fanatiek in het coachen van Remco. Wanneer Erik plotseling sterft, stort Remco's wereld in en heeft hij zelfs geen zin meer om te voetballen. Zijn Surinaamse voetbalvriendje Winston vraagt z'n oma om hulp, maar dan raakt Remco geblesseerd. Van de dokter mag hij nooit meer voetballen...


Eva & Adam: Vier verjaardagen en een blunder
15:25 - 17:00 op NED3
Familiefilm (2001) uit Zweden
IMDB-rating: 5.2 (295 stemmen)
Met Ellen Fjæstad, Carl-Robert Holmer-Kårell, Ulrika Bergman e.aIs liefde eeuwigdurend? Voor teenagers is het de belangrijkste vraag in het leven...


Burn After Reading
20:30 - 22:20 op RTL5
Komedie (2008) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (149199 stemmen)
Met George Clooney, Frances McDormand, Brad Pitt e.aDe knullige sportleraar Chad Feldheimer denkt een goudmijn in handen te hebben, wanneer hij een disc van een voormalige CIA-agent vindt. Op de disc staat gevoelige informatie over geheime missies. Wanneer Feldheimer de eigenaar probeert te chanteren, lopen de zaken schrikbarend snel uit de hand.


Spanglish
20:30 - 23:10 op RTL8
Komedie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 6.7 (23429 stemmen)
Met Adam Sandler, Téa Leoni, Paz Vega e.aFilm vertelt het verhaal van een mooie Latino moeder en haar dochter die verhuizen en in Los Angeles terecht komen. Ze worden beiden verliefd en nemen de uitdaging van een andere cultuur aan.


Die Another Day
20:30 - 23:20 op SBS6
Actie (2002) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6 (52676 stemmen)
Met Pierce Brosnan, Halle Berry, Toby Stephens e.aJames Bond wordt ingezet om een landverrader te ontmaskeren en een oorlog met catastrofale gevolgen te voorkomen. Op het spoor van de slechteriken reist hij af naar IJsland, waar hij van dichtbij de geweldige kracht meemaakt van een nieuw wapen dat gebruikt wordt door de Noord-Koreaanse generaal Zao.


Insomnia
20:30 - 22:55 op NET5
Misdaad (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 7.2 (50406 stemmen)
Met Al Pacino, Martin Donovan, Robin Williams e.aRechercheur Will Dormer gaat naar een dorpje in Alaska om de moord op een tiener te onderzoeken. Zijn partner komt hierbij om en hij komt terecht in een psychologisch kat-en-muis spel met de moordenaar.


Dead Snow
22:00 - 23:45 op RTL7
Actie (2009) uit Noorwegen
IMDB-rating: 6.4 (29811 stemmen)
Met Vegar Hoel, Stig Frode Henriksen, Charlotte Frogner e.aIn 1945 werd in Øksfjord de lokale bevolking door de Duitsers afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski's en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan haar. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten.


Bright Star
22:05 - 00:00 op Canvas
Drama (2009) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 6.9 (12655 stemmen)
Met Ben Whishaw, Abbie Cornish, Kerry Fox e.aDrama gebaseerd op de driejarige romance tussen de negentiende-eeuwse dichter John Keats en Fanny Brawne. De romance eindigde voortijdig door de dood van Keats op 25-jarige leeftijd.


Snatch.
22:25 - 00:30 op RTL5
Misdaad (2000) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 8.3 (284301 stemmen)
Met Benicio Del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones e.aDe bokspromotor Turkish en zijn kompaan Tommy krijgen het moeilijk wanneer topgangster Brick Top hen van oplichterij verdenkt. Wanneer een van hun topboksers door vreemde omstandigheden wordt afgetroefd door een jonge, onverstaanbare zigeuner raken ze nog meer in de problemen.


Nuovomondo
22:55 - 00:45 op NED2
Avontuur (2006) uit Italië
IMDB-rating: 6.9 (1830 stemmen)
Met Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi e.aBegin 20e eeuw. Salvatore Mancuso heeft genoeg van het miserabele en armoedige bestaan op Sicilië. Foto's van enorm vee en geld dat aan bomen groeit, trekken hem naar de Nieuwe Wereld: Amerika. Salvatore verkoopt alles, zijn huis, zijn land en zijn vee, om zijn kinderen en bejaarde moeder mee te nemen naar het land waar meer werk zal zijn en meer eten voor iedereen. De beslissing om een nieuw leven te beginnen aan de overkant van de oceaan brengt diepgaande veranderingen in het gezin met zich mee. Op de lange reis ontmoeten ze een mysterieuze Engelse vrouw, waarover Salvatore zich ontfermt. Ondertussen nemen de mooie verhalen over het beloofde land onder de reizigers steeds groteskere vormen aan. Maar bij aankomst blijkt de Nieuwe Wereld een stuk minder rooskleurig dan Salvatore en zijn familie is voorgedaan....


The Lookout
23:20 - 00:55 op Eén
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.3 (17752 stemmen)
Met Joseph Gordon-Levitt, Jeff Daniels, Matthew Goode e.aAtleet Chris probeert zijn leven na een ongeluk weer op de rails te krijgen met een nieuwe baan, maar komt hierdoor alleen maar meer in de problemen.


Magnum Force
00:50 - 03:05 op SBS6
Actie (1973) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (10103 stemmen)
Met Clint Eastwood, Hal Holbrook, Mitch Ryan e.aDe misdadiger en vakbondsleider Carmine Ricca wordt beschuldigd van moord. Nadat hij bij gebrek aan bewijs wordt vrijgelaten, wordt agent Dirty Harry Callahan gevraagd een onderzoek in te stellen. Samen met zijn partner, detective Neil Briggs, komen ze op een spoor dat leidt naar hun collega's. Deze nemen de wet in eigen hand en proberen op geheel eigen wijze de misdaad uit te roeien.


Silence de Lorna, Le
01:55 - 03:35 op BBC2
Drama (2008) uit België
IMDB-rating: 7.1 (4504 stemmen)
Met Arta Dobroshi, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione e.aLorna, een jonge Albanese die in België woont, wil samen met haar geliefde Sokol een snackbar openen. Daarvoor wordt ze medeplichtig aan een complot met Fabio, een zware kerel. Fabio zet voor haar een schijnhuwelijk op met Claudy, zodat zij de Belgische nationaliteit zou kunnen krijgen. Daarna moet ze dan trouwen met een Russische maffioso, die bereid is om veel te betalen om Belg te worden. Om snel dit tweede huwelijk rond te krijgen, is Fabio van plan om Claudy te vermoorden. Zal Lorna kunnen zwijgen?