Ohrfunk.de is een Duitse webradio die is opgericht door blinde en slechtziende programmamakers. Het project is 24 uur per dag, 7 dagen per week te beluisteren. Er worden diverse informatieve programma’s verzorgd: “Zeitzone”, muziekprogramma’s als “Das Ohrlabor-Nonstop”, “Popkarton” en “Candlelight – Der Interaktive Radionostalgie”.

“Candlelight - Der Interaktive Radionostalgie” is gebaseerd op het Nederlandse Candlelight maar de muziekkeuze is spannender. Verder kun je iedere zaterdag luisteren naar “Der Ballroom”. De liefhebbers van cabaret kunnen terecht in het programma “K.O.-Tropfen”.

In “Das Ohrlabor-Nonstop” laat men muziek horen met één thema, genre of artiest, samengesteld door verschillende medewerkers van Ohrfunk.de. “Das Ohrlabor-Nonstop” is iedere vrijdagavond van 22:00 tot 0:00 uur te beluisteren en wordt op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur herhaald.

Op zaterdag 20 oktober vanaf 20:00 uur presenteren Markus Bruch en Jeroen Ploeger het programma “Der Ballroom”. Live vanuit Siegen verzorgen zij weer een lange radioparty met een breed en verrassend muziekaanbod.

Iedereen kan verzoekplaten aanvragen. Wie dit bericht via RadioVisie las en reageert, mag op een extra ‘attentie’ rekenen. Vooraf verzoekjes aanvragen doe je via jploeger@casema.nl. Tijdens de uitzending is men bereikbaar via studio@ohrfunk.de. Je kunt alle reacties in het Nederlands schrijven.

Ohrfunk.de is via internet te ontvangen. Klik op “Zuhören” en kies vervolgens een van de mediaspelers. Ohrfunk.de zit ook in het standaardpaqkket van de Orion Webbox.