Het aantal Ziggo-klanten dat digitale televisie kijkt blijft groeien. Dat blijkt uit de het kwartaaloverzicht van het derde kwartaal 2012 die Ziggo vandaag openbaar heeft gemaakt.

Het aantal huishoudens in het verzorgingsgebied van Ziggo dat daadwerkelijk op het Ziggo-kabelnetwerk is aangesloten bleef met 4,218 miljoen stabiel. Ziggo verloor in het derde kwartaal 27.000 tv-klanten. Het aantal, dat naar analoge televisie kijken daalde met 37.000 naar 679.000. Daar tegenover stond een stijging van digitale tv-abonnees met 11.000 naar 2,253 miljoen abonnees. Hieruit blijkt dat nog slechts 23 procent van de klanten op het primaire tv-toestel naar analoge televisie kijkt.
Meer video on demand en premium tv
Verder blijkt dat het gebruik van de digitale tv-dienst video on demand in de afgelopen periode met 140 procent gegroeid. Veder nemen tv-klanten bij Ziggo meer aanvullende tv-abonnementen – waaronder premiumabonnementen – af. Dit aantal steeg met 5.000 naar 956.000. Hieruit blijkt dat 42,5 procent van de digitale tv-kijkers bij Ziggo één of meer aanvullende tv-abonnementen afneemt. Het maandelijks bedrag dat een Ziggo-abonnee bij het kabelbedrijf uitgeeft, steeg met één eurocent naar €40,44.

Last van concurrentie KPN
Bij de verkoop van Alles-in-1 triple play pakketten heeft Ziggo volgens haar topman Bernard Dijkhuizen vooral last van concurrentie van KPN en in mindere mate van T-Mobile en Vodafone. Dat komt vooral door de groei van het aantal huishoudens dat op glasvezelnetwerken zijn aangesloten. Hierdoor ervaart Ziggo in haar verzorgingsgebied grotere concurrentie van aanbieders van Alles-in-1 pakketten via glasvezel en in mindere mate DSL-netwerken.