ALDI doorbreekt prijsbarričre smartphones weer

De Duitse supermarktketen ALDI zet wederom de markt van mobiele telefoons op zijn kop. Een nieuwe Wolfgang-smartphone werkend op Android 4.0 en 4,5 inch beeldscherm is in aantocht.

Het toestel – de Wolfgang AT-AS45SE – heeft een intern geheugen van maar 4GB. Daarnaast wordt gratis een 16GB geheugenkaart van het merk Scandisk meegeleverd. Hierdoor is er totaal 20GB geheugenopslag beschikbaar. Het hart van de nieuwe smartphone is een snelle 1 GHz Dual Core processor. Het toestel is vanaf 27 oktober bij ALDI supermarkten voor 229 euro verkrijgbaar. Het simlockvrije toestel heeft een zogeheten ‘clean installation’. Wolfgang kiest ervoor om geen apps te installeren en de gebruiker de keuzevrijheid te geven. Wel wordt standaard het zeer gebruiksvriendelijke SlideIT toetsenbord geďnstalleerd, met vier talen woordenboek dat een zeer snelle tekstinvoer mogelijk maakt. Opties als ‘Face unlock’ zijn direct beschikbaar.

Twee camera’s
De Wolfgang smartphone heeft twee camera’s met een resolutie van maar liefst 8 megapixels aan de achterzijde en 3 megapixels aan de voorzijde. Verder zorgen image edit en een flitser voor perfecte foto’s. De 1GHz Dual Core processor zorgt voor extra rekenkracht en een snellere verwerking van onder andere 3D-graphics voor het spelen van de nieuwste games.


Groot HD scherm
Het toestel is voorzien van een helder en groot 4.5” multitouch QHD scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. Mede door de 2.000mHa accu is een lange standby tijd gegarandeerd. Handelsmerk van Wolfgang zijn de dubbele 3G sim-slots. Ook dit 4.5 inch toestel is daarvan voorzien, handig voor mensen die een zakelijk en privénummer in één toestel willen combineren. GPS voor navigatie, FM radio, een witte USB-kabel en extra compacte lader zijn standaard naast de twee jaar garantie.


Geschreven door: Jarco Kriek