Ziggo: meer last van concurrentie


Kabelaar Ziggo heeft in het derde kwartaal winst weten te maken, terwijl vorig jaar over deze periode nog een licht verlies werd geleden. De omzet steeg licht, blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers. De winst over de driemaandsperiode bedroeg 72,4 miljoen euro, tegen een verlies van 1,3 miljoen een jaar eerder.

Het kabelbedrijf was veel minder geld kwijt aan rente, omdat de schuld werd teruggebracht. Afgelopen voorjaar ging het bedrijf naar de beurs.


De omzet kwam 1,2 procent hoger uit dan een jaar eerder op 380,1 miljoen euro. In het tweede kwartaal lager omzet echter op ruim 386 miljoen euro. Debet hieraan was een lagere omzet op telefonie en televisie.


Veel concurrentie
Het bedrijf zegt last te hebben van een toenemende concurrentie op de markt voor tv, internet en bellen. Alleen wat betreft bellen verwacht het bedrijf echter een lagere omzet. Mocht de kabel open gaan, dan zal de concurrentie nog heveger worden.


Kabelmarkt open
OPTA gaat in januari 2013 verder kijken of de kabelmarkt open moet worden gesteld of dicht zal blijven. Dan gaat de nieuwe Telecomwet in waarin een amendement is opgenomen over het openstellen van de analoge kabelmarkt. Op dit moment hebben Ziggo en UPC nog een monopolie op de kabel. [Radio.NL/Novum]