De organisatie van 'De Grootste Kerstboom' hoopt dat ook dit jaar de grootste Kerstboom ter wereld weer gaat branden. Maar zekerheid is er nog niet in IJsselstein. Over drie weken moet er duidelijkheid zijn. Maar daarvoor heeft de organisatie heel veel donateurs nodig. Ruim 60.000 euro is nodig om de zendmast in de schijnwerpers te zetten.

De Grootste Kerstboom van de wereld gaat alleen branden als de stichting genoeg donateurs heeft die de actie financieel willen ondersteunen."Als het lukt gaat de Kerstboom in IJsselstein weer stralen van 7 december 2011 tot en met 6 januari 2012", aldus voorzitter Ton Westland van de Stichting Kerstboom tegenover Radio.NL.


Op de website van de stichting kunnen donateurs zich eenvoudig aanmelden. De stichting zoekt ook bedrijven die willen sponseren. Die kunnen ook een lampje kopen van de digitale Kerstboom.


Reparatiewerkzaamheden
In 2011 lukte het niet om de zendmast van Lopik op te tuigen als 's werelds grootste kerstboom vanwege werkzaamheden. Die waren noodzakelijk door de brand die eerder in 2011 in de mast in IJsselstein woedde.


Westland kwam in 1992 samen met zijn broer Martin op het idee de zendmast rond Kerstmis in het licht te zetten. Het Guinness Book of Records noteerde de mast in 1998 als 'grootste kerstboom ter wereld'. [Radio.NL]