Persepolis
14:00 - 16:00 op Canvas
Animatie (2007) uit Frankrijk
IMDB-rating: 8 (14634 stemmen)
Met Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Danielle Darrieux e.aHet verhaal over Marjane die op 9-jarige leeftijd in Iran wordt geconfronteerd met de Islamitische Revolutie. De fundamentalisten dwingen de vrouwen tot het dragen van sluiers en zetten velen gevangen. Ondanks deze sociale terreur weet Marjane toch punk, Iron Maiden en Abba te ontdekken en later wordt ze door haar ouders naar Oostenrijk gestuurd om daar veilig naar school te gaan. Hoewel ze er na verloop van tijd geaccepteerd wordt, besluit ze toch terug te gaan naar het tyrannieke bewind van Iran, omdat het simpelweg als haar thuis voelt, en besluit daar haar mening te blijven ventileren over wat ze ziet.


The Deadly Companions
14:15 - 15:45 op BBC2
Western (1961) uit Amerika
IMDB-rating: 6.2 (772 stemmen)
Met Maureen O'Hara, Brian Keith, Steve Cochran e.aHet is eind jaren 1860. Yellowleg, een voormalige sergeant van de Noordelijken, is geobsedeerd door het opsporen van Turk, een deserteur van de Zuidelijken. Turk heeft hem willen scalperen toen hij tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog gewond op het slagveld lag. Yellowleg vindt Turk en zijn vriend Billy Keplinger in een cantina. Hij overtuigt hen om hem te helpen een bank in Gila City te beroven. Het trio treft in Gila City ook een andere groep bankrovers die dezelfde bank willen beroven. Tijdens een schietpartij met hen doodt Yellowleg per ongeluk de 9-jarige zoon van de weduwe en saloon entertainster Kit Tilden. Berouwvol over Kits gedode zoon biedt hij haar aan haar te begeleiden door Apachengebied naar de spookstaf Siringo. Kit wil daar haar zoon begraven naast het graf van haar man. Yellowleg en Kit krijgen echter onderweg problemen met Billy, Turk en de Apachen.


The Railway Children
14:20 - 16:05 op Eén
Familiefilm (1970) uit Verenigd Koninkrijk
IMDB-rating: 7.4 (1703 stemmen)
Met Dinah Sheridan, Bernard Cribbins, William Mervyn e.aOp een nacht wordt de vader van de drie kinderen Roberta, Phyllis en Peter weggevoerd door enkele vreemde mannen. Kort daarop moeten de kinderen met hun moeder van Londen naar het platteland verhuizen. Hun nieuwe leven gaat zich afspelen rond de spoorweg. Op een dag ontdekt Roberta een stukje krant lang de rails, waarin staat dat hun vader op beschuldiging van hoogverraad in de gevangenis zit. Ze besluit dit nieuws voor zichzelf te houden.


Kerity en het Geheim van Eleanor
15:30 - 16:40 op NED3
Animatie (2009) uit Frankrijk
IMDB-rating: 6.5 (207 stemmen)
Met Paul Bandey, Pascal Berger, Lorànt Deutsch e.aNatanaël, zeven jaar, kan nog steeds niet lezen. Wanneer zijn overleden tante het huis aan zijn ouders nalaat, schenkt ze haar boeken aan de nieuwsgierige Natanaël. Hij komt erachter dat de boeken dienen als een schuilplaats voor alle helden uit de jeugdliteratuur. Elke avond komen zij tot leven en al gauw komt Nat erachter dat hij hen moet beschermen. Want zodra zij de zolder verlaten zullen zij voor altijd verdwijnen met hun verhalen.


Red
20:00 - 22:15 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 7 (110667 stemmen)
Met Bruce Willis, Mary-Louise Parker, Karl Urban e.a“Red” gaat over een gepensioneerd CIA agent, wiens rustige leventje op een dag verstoord wordt door een moordenaar die het op hem voorzien heeft.


Jumanji
20:00 - 22:05 op RTL8
Avontuur (1995) uit Amerika
IMDB-rating: 6.3 (40155 stemmen)
Met Robin Williams, Jonathan Hyde, Kirsten Dunst e.aZesentwintig jaar geleden speelde Alan Parrish als jongetje met zijn vriendin Sarah een spelletje Jumanji. Voor de ogen van Sarah wordt Alan plotseling opgeslokt door het spel. Alan zit gevangen in de wereld van Jumanji. Hij weet dat hij een kans heeft uit het spel te ontsnappen als in 1995 de kinderen Judy en Peter besluiten het spel te spelen.


Paradiso
20:55 - 22:20 op NED3
Documentaire (2011) uit Nederland
IMDB-rating: 6 (5 stemmen)
Met e.aJeroen Berkvens maakt in het veertigste jaar van Paradiso een documentaire die zich grotendeels afspeelt in Paradiso. Berkvens onderzoekt wat artiesten beweegt om op te treden en wat daarvan de gevolgen kunnen zijn. De filmmaker is geïntrigeerd door de wisselwerking tussen artiesten en publiek, het geven en nemen van energie en de effecten daarvan.


Walking Tall
21:55 - 23:25 op Veronica
Actie (2004) uit Amerika
IMDB-rating: 5.9 (15402 stemmen)
Met Dwayne Johnson, Johnny Knoxville, Neal McDonough e.aChris Vaughn verlaat het leger en keert terug naar zijn woonplaats om een nieuw leven te beginnen. Daar aangekomen blijkt dat zijn oude high school-rivaal Hamilton, de oude molen van het stadje voor zijn eigen criminele gewin gebruikt. Het gevolg is dat Chris' woonplaatsje barst van de criminalitiet en het geweld. Met behulp van zijn oude maatje Ray wordt Chris tot de nieuwe sheriff gekozen en belooft de praktijken van Hamilton te stoppen. Remake van de gelijknamige film uit 1973.


Son of Rambow
22:05 - 00:05 op RTL8
Komedie (2007) uit Frankrijk
IMDB-rating: 7.3 (6968 stemmen)
Met Neil Dudgeon, Bill Milner, Jessica Hynes e.aSon of Rambow’ is de naam van een filmpje dat twee jongetjes met een grote videocamera en nog grotere ambities hebben gemaakt. Deze komedie speelt zich af tijdens een lange zomer in de jaren tachtig, over vriendschap, vertrouwen en de moeilijkheden van het opgroeien.


Machete
22:20 - 00:30 op RTL5
Actie (2010) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (97322 stemmen)
Met Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba e.aMachete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!


Shortbus
23:10 - 00:50 op Canvas
Drama (2006) uit Amerika
IMDB-rating: 6.8 (10500 stemmen)
Met Sook-Yin Lee, Paul Dawson, Lindsay Beamish e.aSHORTBUS is een zwoele en grappige verkenning van relaties. Een polysexueel gezelschap ontdekt door middel van seksualiteit, kunst en muziek de kracht van liefde. Alle karakters en hun problemen komen samen in een erotische nachtclub in het hedendaagse Manhattan. Een film vol filosofische vragen, vleselijke lusten en onstuimige liefde.


Kill Bill: Vol. 1
23:45 - 01:30 op BBC2
Actie (2003) uit Amerika
IMDB-rating: 8.2 (176179 stemmen)
Met Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox e.aDe huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze 1 voor 1 te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...


Disturbia
00:00 - 02:10 op NET5
Misdaad (2007) uit Amerika
IMDB-rating: 7.1 (52532 stemmen)
Met Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss e.aKale heeft een leventje dat de meeste tieners zouden benijden. De hele dag videogames spelen, surfen op internet, junkfood eten en tv kijken. Hij kan doen wat hij wil in huis, en zijn nieuwe buurmeisje Ashley is een lekker ding. Er is maar één probleempje: hij mag het huis niet uit. Kale is veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Een jaar geleden waren Kale en zijn ouders een hecht en gelukkig gezin. Maar zijn vader kwam om bij een auto-ongeluk. Kale zat aan het stuur en heeft nu schuldgevoelens. De vroeger zo open jongen raakte in zichzelf gekeerd. Wanneer een leraar nogal gevoelloos over zijn vader begint, gat Kale door het lint en slaat hem neer. Het lukt zijn moeder om hem uit de gevangenis te houden.<br>Nu wordt ie stapelgek in z’n eigen huis, terwijl z’n moeder de boel gaande probeert te houden door overdag en ’s avonds te werken. Nu de muren steeds meer op hem afkomen, begint Kale wat meer naar buiten te kijken. Hij begint met een kijker en een camera zijn buren


Leonera
00:20 - 02:00 op NED2
Drama (2008) uit Argentinië
IMDB-rating: 7 (1488 stemmen)
Met Martina Gusman, Elli Medeiros, Rodrigo Santoro e.aJulia wordt wakker in haar appartement omringd door de bloedige lichamen van de nog levende Ramiro en de dode Nahuel. Beiden zijn haar minnaar geweest en een van hen heeft Julia zwanger gemaakt. Julia wordt naar een gevangenis voor moeders en zwangere vrouwen gestuurd. Hier voelt ze zich rot. Wanneer het kind, een jongetje, wordt geboren, blijkt het moeilijk te zijn een kind in deze situatie op te voeden. Ook de nacht van de misdaad en haar relatie met Ramiro blijven troebel.


Darkness
02:30 - 04:05 op BBC2
Horror (2002) uit Amerika
IMDB-rating: 5.2 (8126 stemmen)
Met Anna Paquin, Lena Olin, Iain Glen e.aRegina, een jong meisje, is verhuisd naar een huis op het platteland met haar familie. Ze ontdekt dat haar nieuwe huis een geheim met zich meedraagt en haar familie bedreigt.