Sat.1 Gold alleen via satelliet


Het nieuwe Duitse tv-kanaal Sat.1 Gold van het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 is in eerste instantie alleen via de satelliet te bekijken. Er wordt ongecodeerd via de Astra1-satelliet uitgezonden.

Sat.1 Gold begint op 17 januari 2013 met de officiŽle programmering. Omdat het tv-kanaal ongecodeerd via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost wordt uitgezonden, kunnen alle satellietkijkers in Nederland en BelgiŽ naar het nieuwe Duitse kanaal kijken.

Ouder publiek doelgroep
Sat.1 Gold richt zich vooral op een ouder vrouwelijk publiek. De leeftijdsdoelgroep is tussen de 49 en 64 jaar. Deze leeftijdsgroep was tot voor kort voor de reclamemarkt minder belangrijk, maar nu wereldwijd de vergrijzing zijn intrede heeft gemaakt wordt deze groep commercieel steeds interessanter.


Alleen Duitse programmaís
Op Sat.1 Gold zijn uitsluitend Duitse tv-programmaís te zien. Er zal dan ook op de nieuwe zender geen enkel programma nagesynchroniseerd worden. ProSiebenSat.1 is wel met Duitse tv-aanbieders in gesprek voor doorgifte van Sat.1 Gold in zenderpakketten. De verwachting is dat bij het begin van de tv-zender alleen satellietkijkers naar de zender kunnen kijken.


Geschreven door: Jarco Kriek