Het Sinterklaasjournaal van de NTR doet dit jaar voor de twaalfde keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van 12 november t/m 5 december. Het journaal is elke dag te zien om 18.00 uur op Ned 3.

Op zondagen is het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Nieuw dit jaar is reporter Doleres Leeuwin, zij gaat het presentatieteam versterken. Iedere ochtend wordt Het Sinterklaasjournaal van de vorige dag herhaald om 07.05 uur, 8.50 uur, 12.30 uur, 14.00 uur en 16.30 uur op Ned 3.


Nieuwe reporter
Het presentatieteam wordt dit jaar versterkt met een nieuwe reporter: Dolores Leeuwin. Dolores en Jeroen Kramer doen verslag vanuit verschillende locaties in het land. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Erik van Muiswinkel, Rob Kamphues, Bob Fosko, Jochem Myjer, Joep Onderdelinden, Valerio Zeno, Liesbeth Kamerling, Hanna Verboom, Jack Spijkerman, Jennifer Hoffman, Horace Cohen, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Ad Visser, Tom Hoffman, Mimoen Oeled Radi en Jan Marijnissen.


Intocht Sinterklaas in Roermond
Zaterdag 17 november zetten Sinterklaas en zijn Pieten om 12.00 uur voet aan wal in de bisschopsstad. De goedheiligman zal bij de Roerkade aanmeren. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal.


De uitzending begint om 12.00 uur op Ned 3 en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op zondag 18 november wordt de uitzending met de doventolk herhaald om 12.00 uur op Ned 3. De centrale presentatie wordt vanuit Roermond verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok. [Radio.NL]