Lance Armstrong verliest alle titels Tour

Mart Smeets trok zijn boek erover al terug, de Rabobank stopte met sponsoren van de wielersport en Lance Armstrong verliest nu definitief al zijn titels uit de Tour de France.

De internationale wielerunie UCI neemt de conclusies van het USADA over en schorst Lance Armstrong (41) voor het leven en neemt zijn zeven Tourzeges af. Alle resultaten van de Texaan tussen 1998 en 2011 worden dan ook geschrapt. Het is het voorlopige slot van een reeks schandalen die de wielrensport grote schade hebben toegebracht en waardoor er voor altijd anders naar zal worden gekeken.


Wielrennen nog wel op televisie
Het staat vast dat door alle schandalen rondom dopinggebruik de wielersport grote imagoschade heeft opgelopen. Ondanks dat blijven omroepen als de NOS en Eurosport de wielersport vrijwel zeker op de buis brengen. Lance Armstrong drukte jarenlang zijn stempel op de Tour de France en boeide veel televisiekijkers. De UCI is nu eensluidend in hun oordeel: 'Armstrong hoort niet thuis in het wielrennen, het dopingnetwerk waarin Armstrong de spil was, hoort in de wielersport nooit meer te gebeuren".

Geschreven door: Jan-Hein Visser