Het Britse The Guardian signaleert dat sommige iPhone-gebruikers die het nieuwe iOS 6 hebben geďnstalleerd, klagen over een stijging van hun datavebruik (en daardoor vaak ook telefoonrekening). Waarschijnlijk heeft dit met een bug te maken waardoor data over 3G gaat ook al zou de telefoon gebruik moeten maken van een aanwezige wifi-connectie.

Vanaf het moment dat iOS 6 uitkwam waren er al problemen met wifi en 3g-connecties en momenteel is er een aantal gebruikers dat klaagt dat ze in slechts een paar dagen vele gigabytes hebben verbruikt. Het verbruik lag ten tijde van iOS 5 vele malen lager. Boosdoener is waarschijnlijk een bug die er voor zorgt dat data steeds over de (duurdere) 3G-connectie gaat ook al staat er aangevinkt dat er wifi gebruikt moet worden.

Gebruikers geven aan dat wanneer ze een wifi-zone verlaten, de iPhone dan toch blijft downloaden via 3G terwijl het toestel niet zo is ingesteld. Apple heeft dit probleem in de VS al erkend en heeft een update uitgebracht voor Verizon-gebruikers met een iPhone. Een Britse gebruiker claimt dat Apple iTunes Match-dienst gebruikmaakt van 3G zelfs als er op dat moment een wifi-connectie beschikbaar is.


Apple iTunes Match en iCloud-synchronisatie

Met Apple’s iTunes Match service kunnen gebruikers hun muziek via internet naar hun mobieltje downloaden via wifi en 3G. Als je er dan achterkomt dat je veel muziek via 3G hebt gedownload i.p.v. je wifi-connectie thuis dan gaat het hard met je datavebruik. Ook andere synchronisatiediensten met Apple’s iCloud kunnen zo je dataverbruik flink omhoog stuwen. Overigens lijken niet alle gebruikers problemen te hebben met deze bug dus wellicht is het ook afhankelijk van de combinatie met de provider.

Wij zijn benieuwd of Nederlandse gebruikers ook een hoger dataverbruik hebben na het upgraden naar iOS6, laat het ons weten in de reacties. iTunes Match kan uitgezet worden op de iPhone, de synchronisatie-opties van de iCloud kun je uitzetten in de settings app van iCloud.