Storing haalt netwerk en website TU Delft offline

De Technische Universiteit Delft kampt sinds vanmorgen met een flinke interne storing. Het netwerk ligt deels plat, waardoor internettoegang, telefonie en websites plat liggen.

De aanleiding en reikwijdte van de storing is vooralsnog onbekend. Een medewerker van de afdeling marketing en communicatie laat Webwereld weten dat er nog wordt gezocht naar de oorzaak. Zij vertelt dat een deel van de storing inmiddels weer achter de rug is: "Ik kan nu weer werken."

'Eerst nog wel kunnen werken'
De storing speelde voor sommige medewerkers van de TU Delft vanmorgen al, bevestigt zij. Tussentijds lijkt het netwerkprobleem groter te zijn geweest. De communicatiemedewerker kon vanmorgen bij het begin van de werkdag "eerst nog wel werken".

Diverse Twitter-gebruikers klagen over de storing en over het gebrek aan interne communicatie erover. De naar verluidt universiteitsbrede storing raakt naast de eigen toegang tot internet en de websites ook interne toepassingen, waaronder telefoonsystemen, webmail, het studentenportal en online-blackboard. De geleidelijk aan weer online komende universiteit heeft vandaag ook een open dag.