Acer introduceert de Liquid Z110 smartphone, die gericht is op de jongere smartphonegebruikers die graag hun Facebook en Twitter in de gaten houden. Met deze smartphone wil Acer bewijzen dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn.

De Liquid Z110 kost slechts €109. De smartphone is voorzien van een 3,5-inch lcd touchscreen met een HVGA resolutie. De processor heeft een kloksnelheid van 1 GHz (single core) en de telefoon heeft 512 MB werkgeheugen. De telefoon wordt geleverd met een 4 GB microSD-kaart.

De 3 megapixel camera is geschikt voor zowel foto’s als video’s. Voor liefhebbers van muziek heeft de smartphone een FM radio-ontvanger en SRS-sound voor een surround-sound effect. De telefoon heeft een micro-usb aansluiting en een 3,5 mm audio-input voor de aansluiting van een hoofdtelefoon.

Het toestel draait op Android 2.3 GingerBread. De batterij is volgens de fabrikant goed voor tot 5 uur gesprekstijd en heeft een standby-tijd van maximaal 440 uur. De Liquid Z110 is in Nederland verkrijgbaar vanaf begin november in het Ceramic White en Carbon Black.