Delta volgens consumentenbond beste, Caiway slechtste provider

De Consumentenbond heeft DELTA en ZeelandNet wederom uitgeroepen tot beste provider voor internet, bellen en digitale televisie. Caiway eindigde dit keer helemaal onderaan.

Als totaal eindoordeel kreeg de Delta een rapportcijfer 8 in de provider monitor als beste aanbieder voor Internet en Bellen. Dit jaar is ook digitale televisie in de uitslag meegenomen. De hoge kwaliteit komt vooral omdat DELTA/ZeelandNet gebruik maakt van de nieuwste standaard op het gebied van data over kabel (Docsis 3.0)


CanalDigitaal slecht bereikbaar
Opvallend is dat er veel storingen worden gerapporteerd bij Caiway en interactieve tv bij XS4all (dat wel heel hoog scoort met beeldkwaliteit) evenals bij Tele2. CanalDigitaal is grotendeels storingsvrij maar deze lost volgens de mening van de consumenten de problemen die wel optreden slecht op. CanalDigitaal scoort namelijk een onvoldoende waar het gaat om bereikbaarheid van de klantenservice én het oplossen van problemen. Dat staat contrast tot het eerder zijn uitgeroepen als provider met de beste kwaliteit (en waarmee de satellietaanbieder ook nu weer hoog scoort), waarmee CanalDigitaal ook adverteert.


Beste service bij UPC, ZIGGO, KPN
Kabelaar UPC doet het over de gehele linie vrij goed met kwaliteit en het oplossen van problemen maar kent ook veel storingen, al is het verbeterd ten opzichte van de vorige metingen. De recente uitrol van Horizon, die niet geheel vlekkeloos verloopt, speelde hier nog geen rol. UPC wordt op de voet gevolgd door KPN Interactieve tv en bij Ziggo worden nog minder storingen gemeld. Samen met Delta en XS4ALL vormen KPN Interactieve TV (met nadruk niet KPN Digitenne) en UPC evenals Ziggo de top vijf van best beoordeelde providers.

Geschreven door: Jan-Hein Visser