Vara zoekt nog meer problemen met de Kro


In de muziek- en talkshow 'De Wereld Draait Door' werd de Kro maandagavond zwaar op de hak genomen door de Vara. Deze omroep liet aan het begin van het tv-programma weten dat deelnemers Aad, Willem en Henrieke uit de boerendatingshow te gast zouden zijn. Later bleek het om 3 acteurs te gaan. Het werd een parodie op het tv-programma 'Boer Zoekt Vrouw'.

Vorige week werd al bekend dat Arie Boomsma en Yvon Jaspers van de KRO voorlopig niet aanschuiven bij DWDD.


Het programma gebruikte zonder toestemming beeldmateriaal van Boer Zoekt Vrouw en daar was de katholieke omroep boos over.


"DWDD is een onbetrouwbare partner", zo meldde de KRO afgelopen week.


Climax is bereikt
Volgens de KRO bereikte een langer lopend conflict met het VARA-programma vorige week zijn climax, toen zonder toestemming van de KRO beelden van het keuzemoment van boer Aad werden uitgezonden in DWDD.


"We krijgen de beelden niet, maar daar trekken we ons niets van aan", dat zei Matthijs van Nieuwkerk in 'De Wereld Draait Door'. "Nog steeds krijgen we van de KRO geen beelden, want we waren niet aardig en vriendelijk genoeg volgens de KRO"


Vara zoekt problemen op
Op deze manier lijkt de Vara de KRO terug te pakken en zo de ruzie tussen beide omroepen nog verder op te laten lopen. Of de KRO nog met een reactie komt zal de komende dagen duidelijk worden. Het is ook heel goed mogelijk dat de KRO de muziek- en talkshow DWDD van de Vara nog veel langer zal boycotten. [Radio.NL]