L.A.: Ellen K en Shotgun Kelly langer op de radio


Bij twee radiopersoonlijkheden in Los Angeles was het vorige week reden voor gebak. Zowel Ellen K, sidekick van Ryan Seacrest op 102.7 KIIS FM, als ‘Shotgun’ Tom Kelly, middagdeejay van K-Earth 101 (KRTH) verlengden het contract met hun werkgevers. Beide contracten werden tot en met 2015 verlengd. En dat is niet het enige wat beiden gemeen hebben.

Ellen K.
Ellen K is alweer 22 jaar een vertrouwde stem in de ochtend op de hitzender KIIS FM. In 1990 volgde ze Liz Fulton op als sidekick van Rick Dees. In eerste instantie was het de bedoeling dat ze alleen nieuws en weer zou lezen, maar in de loop der jaren groeide haar aandeel in het programma. Nadat Dees in 2004 door KIIS aan de kant werd geschoven en werd vervangen door Ryan Seacrest, bleef Ellen K sidekick van de ochtendshow.


Wat de echte naam van Ellen K is, is trouwens een goed bewaard geheim. Officieel noemt ze zich zo, omdat ze een Noorse achternaam heeft die moeilijk uit te spreken zou zijn. Halverwege de jaren ’80 was ze echter in de avond op B100 (KFMB) in San Diego te horen als Ellen Thomas.


‘Shotgun’ Tom Kelly
Een andere vertrouwde stem in Los Angeles is ‘Shotgun’ Tom Kelly. Al ruim 15 jaar is de deejay ‘met de rangerhoed’ te horen op de oldieszender K-Earth 101. In 1997 werd hij aangetrokken als middagdeejay om de legendarische “The Real” Don Steele te vervangen, die in augustus was overleden. En nog steeds is Kelly dagelijks in de middag te horen.


Voordat Kelly aan de slag ging bij K-Earth 101 was hij te horen op onder meer KDEO (K-Dee-O), KCBQ FM en KGB in San Diego. Net als Ellen K was hij ook te horen op B100 (KFMB). Maar K en Kelly hebben meer gemeen met elkaar. Naast dat ze beiden bij B100 gewerkt hebben en hun contract tot en met 2015 is verlengd, hebben beiden ook een ster op de Hollywood Walk of Fame. [RS/Radio.NL]