Microsoft Xbox SmartGlass video

Xbox Smartglass is een app voor de Xbox 360 die in juni op de E3 gamebeurs in Los Angeles voor het eerst werd gepresenteerd. De app maakt samenwerking tussen verschillende apparaten mogelijk en maakt van je tablet en smartphone een uitgebreide afstandsbediening.

Het speerpunt van Windows 8 is de samenwerking tussen verschillende Microsoft apparaten zoals we dat ook van Apple gewend zijn. Op de Xbox 360 is een app beschikbaar waarmee je eenvoudig content via Xbox, smartphone, tablet en pc kan delen. Microsoft heeft nu een video vrijgegeven waarin de werking van SmartGlass wordt getoond. Hierin zien we o.a. dat een film moeiteloos van de tablet naar de Xbox 360 kan worden ‘verstuurd’ en de tablet vervolgens achtergrondinformatie geeft en als afstandsbediening kan worden gebruikt. De Xbox moet als het aan Microsoft ligt, een echt entertainment center gaan worden. Jammer alleen dat het apparaat zo luidruchtig is.Beschikbaarheid Xbox SmartGlass

De Xbox SmartGlass app komt vrijdag uit voor Windows 8 apparaten en later voor Windows Phone 8. Het zal ook voor iOS, Android en Windows Phone 7.5 producten beschikbaar komen.

[Via: Microsoft blog]